bieganie, aby spalić tłuszcz

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
malcu88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Jestem na rdukcji, dieta low carb, treningi na czczo. Jak biegam wolno, bardzooo wolno to pulsometr mi pokazuje 160+- ;/ czyli za dużo, powinno być 130 gdzieś. Mam 26 lat, 187cm wzrostu i 87,5kg wagi. Ile czasu powinien mi zajac taki trening na czczo z takim pulsem, żeby najefektywniej spalic tłuszcz? Ćwiczę jeszcze na siłowni 3x w tygodniu tez na czczo i po treningu siowym cardio 30min rower/steper/bieznia.
PKO
Pieczar
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:24
Życiówka w maratonie: 4:19:25

Nieprzeczytany post

To bardzo ciekawy temat. Zawsze kiedy ludzie mówią o odchudzaniu poprzez trening to przypomina mi się wypowiedź Pudziana w jakimś wywiadzie. Nie ważne co jesz, najważniejsze żeby żeby dziennie więcej spalać niż zjadać :)

Jednak chętnie poczytam jakie jest spojrzenie specjalistów z tego forum na ten temat. Dlatego biore popcorn i czekam na posty :).
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Malcus, nie powielaj tych mitów o konieczności treningu z bardzo niskimi intensywnosciami:
http://bieganie.pl/?cat=13&id=1548&show=1
malcu88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wybacz nie wiedziałem, że to mit, biorę się za czytanie artykułu. A bieganie na czczo, lub trening siłowy na czczo, co o tym sądzicie? Warto? Ma sens?
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

malcu88 pisze:A bieganie na czczo, lub trening siłowy na czczo, co o tym sądzicie? Warto? Ma sens?
Bieganie na czczo? Można, sam swego czasu tak biegałem. Ale to pod warunkiem, że bieg będzie stosunkowo krótki. Przy dłuższym bieganiu organizm upomni się o swoje. Z tym bieganiem na czczo jest jak z jazdą na rezerwie - niby jeszcze jedziesz, ale w każdej chwili możesz stanąć :)
TigerBouli
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odchudzam sie juz któryś raz, ze dwa razy z bieganiem. I muszę przyznać, ze ten Pudzian to sie zna. :) Generalnie musisz mniej jeść niż spalasz i cała filozofia. Wszystko inne jest uzytecznym dodatkiem. Bieganie oczywiście tez. Pozwala podnieść ilośc spalonych kalorii, wiec juz nie musisz tak oszczędzać na jedzeniu. Ale ogólnie około 10 tys kalorii deficytu jest konieczne aby zgubić kg ciała. Wiec jeśli chcesz jeść więcej niż 1200 kalorii dziennie (co jest niezmiernie trudne) musisz coś trenować, aby więcej spalać. Reszta (jak lepsze samopoczucie) przychodzi w pakiecie :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ