Bieg 1 km pomoc pilnie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
pietras1507
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

jestem totalnym laikiem w temacie biegania. Zwracam się do was z prośbą o pomoc, ponieważ dokładnie za 2 tygodnie mam egzamin, którego częścią jest bieg na 1 km. Czas jaki muszę na nim osiągnąć to minimum 3 min 34s lub szybciej. Dzisiaj pokonałem ten dystans w około 3min 45 s. Pytanie do doświadczonych biegaczy. Jaki trening zastosować przez te dwa tygodnie, żeby choć troche polepszyć czas? Ewentualnie jakieś inne sposoby na zbicie czasu? Słyszałem, że przedtreningówki trochę dają.. Pilnie proszę o odpowiedzi. Wiem, że jest bardzo późno i dwa tygodnie to nic, ale nie chce złymi treningami pogorszyć sytuacji.

Z góry dzięki,

Piotrek
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Co to "przedtreningowki"? Doping?
pietras1507
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czy dwa tygodnie biegania w dużej ilości nie zmęczą organizmu? jest to wskazane przed samym egzaminem czy lepiej tydzień dać z siebie wszystko a potem tylko truchty i regeneracja? Przedtreningówki to właśnie środki zawierające sporą ilość kofeiny, beta alanine, tauryne. Sprzedawane jako suple zwykłe, nie sądzę, żeby były postrzegane jako doping. Kwestia czy to coś faktycznie daje i czy może poprawić czas/ wytrzymałość?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ