Przygotowanie do półmaratonu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 58.43
- Życiówka w maratonie: brak
a takie pytanie. Biegam okolo 6 km dziennie z czasem okolo 32 minut 2,3 razy w tygodniu z micoach co mi bardzo pomaga. zwiększam dystanse, ostatnio przebiegłem 10 km w 56 minut i wcale nie "wyplułem płuc". a teraz tak czysto hipotetycznie, ile potrzebowałbym czasu aby przygotować się do półmaratonu czy maratonu? pozdrowienia:)
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
. To dziennie czy w tygodniu?6 km dziennie 2,3 razy w tygodniu

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 58.43
6km podczas jednorazowego treningu a biegam 2,3 razy w tyg. Mam 21 lat 91 kg 187cm wzrostu.tak naprawde biegam od dwoch lat ale jak wiadomo z przerwami... teraz jeśli chodzi o bieganie regularne to biegam już od dwóch miesięcy tak jak mówiłem przynajmniej dwa razy w tyg.
Ile trwałoby przygotowanie do półmaratonu?i w jaki sposob sie przygotowac? zwiększając liczbę kilometrów podczas treningów,jak tak to co ile i jak często?
Ile trwałoby przygotowanie do półmaratonu?i w jaki sposob sie przygotowac? zwiększając liczbę kilometrów podczas treningów,jak tak to co ile i jak często?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:06
hmmm ja w zeszłym roku przygotowałem się w półtora miesiąca 
owszem wcześniej biegałem trochę ale do czasu podjęcia decyzji o starcie w półmaratonie mój najdłuższy bieg miał może 10 km. Biegałem podobnie jak ty: 5-6 km na jednym treningu. Wiadomo nie liczyłem na jakiś kosmiczny czas, złamałem dwie godziny z czego jestem zadowolony. Robiłem jeden trening szybszy (ok 10 km w 55 minut), jeden zwykły bieg (7-8km) i długie wybiegania (16-18-20-22km).

owszem wcześniej biegałem trochę ale do czasu podjęcia decyzji o starcie w półmaratonie mój najdłuższy bieg miał może 10 km. Biegałem podobnie jak ty: 5-6 km na jednym treningu. Wiadomo nie liczyłem na jakiś kosmiczny czas, złamałem dwie godziny z czego jestem zadowolony. Robiłem jeden trening szybszy (ok 10 km w 55 minut), jeden zwykły bieg (7-8km) i długie wybiegania (16-18-20-22km).