Fartlek

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Damianek94
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kurde mam problem bo jeśil chce w tym roku połówke przebiec na 1:14 i z różnych tabelek wynika że dyszka powinna być 34 minuty. Więc powienienem ten trening robić prędkościami do dychy , to jest 3:24/km ? Czy troszke szybciej albo wolniej(no to chyba sensu nie ma bo zejdę do tempa maratońskiego)
PKO
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fartlek to jest bieg w zmiennym tempie, więc powinieneś go robić w zmiennym tempie.
W większości wypadków zaleca się nawet niemonitorowanie tempa w wypadku takich biegów. To mile odciąża psychicznie (serio). :)
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

kolego a masz tam jeszcze jakiegos trenerna zapytaj,to nie bedziesz bladzil .
Sens jest zawsze nawet zobaczyc co mi daje inne tempo co sie dzieje po takim treningu .
Tempo maratonskie jest dobre ,ale do polowki ,ktora chcesz przebiec trzeba umiec utrzymac szybszy bieg.
Moim zdaniem warto w trening urozmaicac,nie tylko bieg w bieganiu

Zycze powodzenia ,specjalnie nie pisze co dalej ,bo wynik 1:14 to jest juz mocny :oczko:
Damianek94
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Znaczy no teraz trenuje schematem 1 x w tygodniu szybkość 1 x wytrzymałość 1 x długi bieg pozostałe dni wybiegania do tego 3-4 razy w tygodniu basen i jak się chce to jeszcze rolki czy łyżwy więc nie jest to samo bieganie w bieganiu :spoczko: . I właściwie nigdy nie robiłem tego fartlaka . A chciałbym zobaczyć jak to na mnie działa . Co do trenerów to się zawiodłem troche zdrowia napsułem ale cóż nie ma co narzekać tylko trza robić ,a nikt nie zna mego ciała jak ja sam . Do tego nie ukrywam że Polska szkoła jak i system biegów według mnie to jest (...).
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

ok dzialaj jesli nie robiles tego napewno bedziesz zaskoczony :taktak: ,,fajnie ,ze rozwijasz sie szerzej nie tylko bieganie i fartlek zmiana tempa to jest to ja osobiscie to lubie czasem robie tak w nieznanym terenie np biegne do pierwszego zakretu szybkosc odpowiednia pozniej mowie do duzego drzewa wolniej i takie tam czlowiek sie nie nudzi,,pozdro
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ