Raz jeszcze 3000m prośba o pomoc

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
P@tryk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, na początku chciałbym sie przywitać. Zarejestrowałem się aby zasięgnąć fachowych porad. We wrześniu będę miał testy do jednostki desantowej, muszę wykręcić jak najlepszy czas na 3km. Dotychczas biegam 3000m w 13.30, mój wzrost to 180cm waga 88kg, jestem w trakcie zrzucania kg, chciałbym zejść do 80-82kg (od zeszłego poniedziałku zrzuciłem prawie 3kg), wiem że podobnych tematów było wiele ale prosiłbym o pomoc w treningu biegowym. Mogę biegać od poniedziałku do piątku, rezygnuje z siłowni i chciałbym położyc nacisk na bieganie oraz podciąganie na drążku.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(od zeszłego poniedziałku zrzuciłem prawie 3kg)

Ale nie tłuszczu. Tłuszczu od zeszłego poniedziałku byłbyś w stanie przy idealnych warunkach zrzucić około 1,3 kg. (Szacuję na Twoją korzyść, bo nie znam Twojego %BF).
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
P@tryk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki Rolli za podpowiedź, swój bf szacuje na jakieś 22-25%, od 17 lutego jestem na diecie, sporo daja mi tez treningi boksu+krav maga ale rezygnuje i z tego, bo do dosyć nadwyrężające (często sobie coś naciągne podczas sparingów) i później ciężko biegać lub się podciągać
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ