Mocny zakres niskie tętno ?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to nie jest specjalnie niskie tętno. jakie masz spoczynkowe?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
maciacho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56min.
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przyłączam się do tematu, jestem początkującym biegaczem i po 8km-10km na drugi dzień mam tętno spoczynkowe 40 uderzeń.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a buki dopowiesz na pytanie? razem z drugim: ile zazwyczaj masz w godzinę po takim treningu? mierzysz to regularnie czy tak raz sobie sprawdziłeś?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
maciacho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56min.

Nieprzeczytany post

Ja po bieganiu 1 godzina po mam około 60-70 a potem 2h po mam 50 a potem 40. Sprawdzane od 1,5 miesiąca ale od lat mam spoczynkowe 50. Kardiolog mówi że to ok, że ludzie uprawiający sport od lat tak mogą mieć ale 40 i poniżej może być niebezpieczne dla życia i dlatego czasami u mnie jest arytmia serca śródkomorowa. Rozrusznik komorowy głupieje przy tak niskim tętnie i zaczyna pukać co daje dodatkowe bicie serca. Ot taka przypadłość ale 2 mocne espresso i jest git lub trening.
deepblue
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zakładając, że spoczynkowe masz gdzieś między 40-50 pewnie (na te 30 w nocy to nie ma co patrzeć) to 60 wydaje się jak najbardziej normalne.
deepblue
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze: ZAZNACZĘ ŻE TO BYŁO PO SUPER MOCNYM ZAKRESIE
Moje HR rest to jakieś 45. 1-2 godziny po mocnym biegu będę miał koło 60.
Mateusz Listek pisze:Najlepsi mają po 30 uderzeń i nic się z nimi nie dzieje ...
Tyle to miał M. Indurain i jemu podobni ;-)
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze:
maciacho pisze:Przyłączam się do tematu, jestem początkującym biegaczem i po 8km-10km na drugi dzień mam tętno spoczynkowe 40 uderzeń.
na drugi dzień czy w nocy mogę mieć nawet 30 ... ale 1,5h po solidnym wysiłku 60 ? dla mnie to nielogiczne. Jeśli by było 80-100 to okej.

60 uderzeń leżąc to nie jest nisko, wręcz bym powiedział wysoko ;-P
po takim wysiłku jak opisałeś już po 5 minutach byś miał poniżej 100, jeśli trochę trenujesz.
W czym więc problem?
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze:
deepblue pisze:Zakładając, że spoczynkowe masz gdzieś między 40-50 pewnie (na te 30 w nocy to nie ma co patrzeć) to 60 wydaje się jak najbardziej normalne.

ZAZNACZĘ ŻE TO BYŁO PO SUPER MOCNYM ZAKRESIE ... Najlepsi mają po 30 uderzeń i nic się z nimi nie dzieje ...

30 na minutę? to Lance na koksie miał spoczynkowe 32 :-p
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze: hahhaahaahah nie no źle się czułem trochę po biegu odrętwiały hahahaah ... i dziwne uczucie w skroni ... ja mam 182 cm więc wiesz ... waga 70 kg
ja mam 182cm i waga 75kg i nie mam z tym problemu :-p
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze:widocznie za mocna kawa przed biegiem, niewyspany, zbyt niska temperatura i za mocno poszedłem xD

a często biegasz takie treningi? raz w tygodniu? ile dni w tygodniu trenujesz i jaki masz kilometraż?
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze:Zapraszam do run logu ... Od jakiegoś czasu prowadzę dzienniczek ! zobacz mam na dole ikonę. W tamtym tygodniu sporo tego było ...
Wynika z tego, że biegasz rozbiegania po 4:20/km i zakresy BC2 w zakresie 4:20-3:59/km, dziwne, czyż nie?
Runner11
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapamiętaj jedną rzecz, rozbiegania biegaj wolniej o minute niż zakres. Skoro pobiegłeś 8km zakresu po 3'57" i to było dla ciebie mocno to rozbiegania powinieneś biegać co najmniej 4'57"/km a nie zapierdalasz po 4:20 jakbyś był wyczynowcem
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Tętno 180 po wybieganiu, czy choćby po 2 zakresie to za wysoko. Takim sposobem się przetrenujesz a nic nie wytrenujesz. Drugi zakres to powiedzmy tętno 160, może trochę więcej. Wybieganie nie więcej jak 150.
R.S.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze:Tętno 180 po wybieganiu, czy choćby po 2 zakresie to za wysoko. Takim sposobem się przetrenujesz a nic nie wytrenujesz. Drugi zakres to powiedzmy tętno 160, może trochę więcej. Wybieganie nie więcej jak 150.

puls to jest indywidualna sprawa, mam kolegę, który biegał zakresy na pulsie 180, a na 10k miał 29min :p

to jest indywidualna sprawa i każdy musi poznać swój organizm :-)
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

barcel pisze:
harpaganzwola pisze:Tętno 180 po wybieganiu, czy choćby po 2 zakresie to za wysoko. Takim sposobem się przetrenujesz a nic nie wytrenujesz. Drugi zakres to powiedzmy tętno 160, może trochę więcej. Wybieganie nie więcej jak 150.

puls to jest indywidualna sprawa, mam kolegę, który biegał zakresy na pulsie 180, a na 10k miał 29min :p

to jest indywidualna sprawa i każdy musi poznać swój organizm :-)
zależy od tętna maksymalnego i jak długi był ten odcinek tego zakresu. Bo co innego jest biegać 6-8 km zakresu (biega się szybciej) a co innego 15 km (wolniejsze tempo). A jakie miał maksymalne?
R.S.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ