Kilka problemów ;)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Paczy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie. Nie ukrywam, że na odpierdziel przerzuciłem kilka stron i nie znalazłem podobnego tematu. Chodzi o to, że od mniej więcej roku trenuję jako sprinter (Zacząłem dawniej, ale od marca tamtego roku zaczęło się poważne podejście do LA. Wcześniej miałem problemy z kolanami, które uniemożliwiały mi bieganie na pełnych obrotach, że tak powiem. Streszczając - po długiej przerwie, do biegania wróciłem w marcu tamtego roku). Specjalizuję się głównie w konkurencji 400m. Wydaje mi się, że brakuje mi jako tako szybkości, gdyż wcześniej trenowałem jako średniak, ale postanowiłem przenieść się do grona sprinterów.
Moja życiówka z tamtego roku to 52,92 jako pierwszy rok juniora młodszego.
W tym sezonie planuję rozmienić 50s, bądź zbliżyć się do tego wyniku.
Czy to jest możliwe?
Wzrost - 185 cm.
Tak jeszcze wracając do początku... Jakie są najlepsze metody na zwiększenie szybkości? Gdyż wydaje mi się, że to właśnie tego mi brakuje.

Oczekuję na pomoc. Z góry dzięki. :oczko:
PKO
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paczy pisze:Witajcie. Nie ukrywam, że na odpierdziel przerzuciłem kilka stron i nie znalazłem podobnego tematu. Chodzi o to, że od mniej więcej roku trenuję jako sprinter (Zacząłem dawniej, ale od marca tamtego roku zaczęło się poważne podejście do LA. Wcześniej miałem problemy z kolanami, które uniemożliwiały mi bieganie na pełnych obrotach, że tak powiem. Streszczając - po długiej przerwie, bo biegania wróciłem w marcu tamtego roku). Specjalizuję się głównie w konkurencji 400m. Wydaje mi się, że brakuje mi jako tako szybkości, gdyż wcześniej trenowałem jako średniak, ale postanowiłem przenieść się do grona sprinterów.
Moja życiówka z tamtego roku to 52,92 jako pierwszy rok juniora młodszego.
W tym sezonie planuję rozmienić 50s, bądź zbliżyć się do tego wyniku.
Czy to jest możliwe?
Wzrost - 185 cm.
Tak jeszcze wracając do początku... Jakie są najlepsze metody na zwiększenie szybkości? Gdyż wydaje mi się, że to właśnie tego mi brakuje.

Oczekuję na pomoc. Z góry dzięki. :oczko:
zły adres w tym temacie

Tompoz
Tompoz
Paczy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W takim razie gdzie powinienem zamieścić ten temat? Nie znalazłem bardziej odpowiedniego działu.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paczy pisze:W takim razie gdzie powinienem zamieścić ten temat? Nie znalazłem bardziej odpowiedniego działu.
nie rozumiesz tu są mniej czy bardziej doswiadczeni amatorzy biegania dlugodystansowego i nikt raczej nie posiada wiedzy w temacie budowania szybkości w treningu pod 400 metrów.

Tompoz
Tompoz
Paczy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Okej. Dziękuję za wyjaśnienie.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach