800m - Bicie rekordu szkoły - Przygotowanie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!
W tym wątku chciałbym poprosić biegaczy o pomoc w przygotowaniu się do biegu na 800m.
Mam czas do 1 czerwca 2014r. Obecny rekord wynosi 2.17.00.
Chcę jak najlepiej przygotować się do tego biegu, gdyż pobicie tego rekordu jest dla mnie ważną rzeczą i postanowiłem sobie to jako cel w 2014r. Proszę o podpowiedzi co mam trenować, a czego unikać by jak najlepiej przygotować się do tego biegu. Proszę o szczere rady i za każdą chęć włożoną w pomoc szczerze dziękuję.
Informacje o mnie:
-Wzrost : 172cm
-Waga: 53kg
W tym wątku chciałbym poprosić biegaczy o pomoc w przygotowaniu się do biegu na 800m.
Mam czas do 1 czerwca 2014r. Obecny rekord wynosi 2.17.00.
Chcę jak najlepiej przygotować się do tego biegu, gdyż pobicie tego rekordu jest dla mnie ważną rzeczą i postanowiłem sobie to jako cel w 2014r. Proszę o podpowiedzi co mam trenować, a czego unikać by jak najlepiej przygotować się do tego biegu. Proszę o szczere rady i za każdą chęć włożoną w pomoc szczerze dziękuję.
Informacje o mnie:
-Wzrost : 172cm
-Waga: 53kg
Każdego dnia, wraz z Tobą budzi się Twój talent i tylko od Ciebie zależy czy go wykorzystasz, czy każesz spać dalej.
-
- Rozgrzewający Się
Biegam regularnie co 2-3 dni w różnych dystansach. Nie mierzę czasów ale zawsze byłem dobry w krótkich dystansach jak 60-100m, lecz z wiekiem stawałem się coraz wolniejszy jeżeli chodzi o bieżnie. Zaczynam teraz przygodę z dłuższymi dystansami tak mniej więcej ostatnio przebiegłem 7,5-8km w 1,5h tylko to udało mi się jako tako zmierzyć jeżeli chodzi o moje osiągi.Opisuk pisze:Cześć. Napisz coś więcej o sobie. Czy biegałeś już coś. Swoje aktualne czasy z innych biegów.
Każdego dnia, wraz z Tobą budzi się Twój talent i tylko od Ciebie zależy czy go wykorzystasz, czy każesz spać dalej.
- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
Nie pomyliłeś się?, w takim czasie to emeryci spacerują , a nie 14 letni chłopak biega.sl0nik pisze: ostatnio przebiegłem 7,5-8km w 1,5h tylko to udało mi się jako tako zmierzyć jeżeli chodzi o moje osiągi.
-
- Rozgrzewający Się
Jak już wcześniej wspominałem nie mierzę dokładnie dystans i czas to było szacowanie, było to jakiś czas temu i możliwe, że przekręciłem całkowicie wynik i czas.850 pisze:Nie pomyliłeś się?, w takim czasie to emeryci spacerują , a nie 14 letni chłopak biega.sl0nik pisze: ostatnio przebiegłem 7,5-8km w 1,5h tylko to udało mi się jako tako zmierzyć jeżeli chodzi o moje osiągi.
Czy mogli byście mi pomóc co do tego w temacie, nie patrząc na moje wyniki? Wytrzymuje dużo i mam silną wole. Walcie śmiało.
- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
Tu kolega też walczy, tyle że o lepszy wynik, może coś Ci sie przyda, I zawsze możesz się go coś podpytać.
http://bieganie.softel.com.pl/forum/vie ... ccaa0ecd2e
http://bieganie.softel.com.pl/forum/vie ... ccaa0ecd2e
-
- Rozgrzewający Się
Obecny rekord wynosi 2.17.00.Mateusz Listek pisze:PS . Jaki rekord szkoły ?
A biegać gdzie chcę czy wybrać bieżnię ?
-
- Rozgrzewający Się
No właśnie nie mam przyrządów do pomiaru odległości, lecz bieżnia która jest w moim mieście ma około 330m.
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Tia, tylko nie takie wybieganie na 90 minut
Tu jest taki plan;
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385
Tu jest taki plan;
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385