Biegać w czapce czy nie?
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
- Życiówka w maratonie: brak
Po wczorajszej dyszce moja czapka (taka niby biegowa asicsa) była cała mokra.
Nie wiem już co lepiej biegać w czapce i znosić to ze może być mokro ale ciepło (łupież ?) czy tez dać sobie z nią spokój (zatoki/ przeziębienia)?
To mój pierwszy zimowy sezon...
Co radzicie?
Nie wiem już co lepiej biegać w czapce i znosić to ze może być mokro ale ciepło (łupież ?) czy tez dać sobie z nią spokój (zatoki/ przeziębienia)?
To mój pierwszy zimowy sezon...
Co radzicie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Też mam dylemat: lepiej biegać w butach i znosić to, że może być mokro i ciepło (grzybica?), czy boso (odmrożenia, amputacje).
Gocu, jak myślisz?
Gocu, jak myślisz?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Dyskutant
Ja dziś wziąłem czapkę na trening, ale jej nie założyłem. Poprostu było od odrazu za ciepło na czapkę. Na dobrą sprawę mógłbym biegać w polarze, a nie w kurtce. I tak się solidnie spociłem, mimo, że było ledwo parę stopni powyżej zera i wiał silny, zimny wiatr. Ciekaw jestem, czy będzie to miało jakieś konsekwencje? Niby na treningu jest mi ciepło, nawet bardzo, ale przecież jest zimno.
- MadameRose
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42.20
- Kontakt:
Ale macie problem..no proszę was :P Na kilka stopni powyżej zera starczy po prostu dobra bluza termoaktywna. Wracam z treningu i tak spocona, chociaż normalnie jestem zmarzluchem. Co do czapki...nie czuć dyskomfortu jeśli zakupisz odpowiednią do tego typu aktywności. Na pewno w zwykłej wełnianej będziesz mieć problem.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Po klasie zadanego pytania i forumowym nicku byłem przekonany, że znajdujesz się w przedziale wiekowym 6-10 lat, no i zdziwiony jestem, że już w pierwszych klasach szkoły podstawowej uczą was takich wyrażeń...małymiś pisze:ciachnięte przez moderację
krunner
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
W moim przedszkolu mówią ze głupich pytań nie ma, tylko głupie odpowiedzi.
A przecież można było darować sobie czepianie się mnie.
Dostałem dobra odpowiedz: opaska i spróbuje.
Jeśli natomiast Ciebie ten post nie dotyczy to go nie czytaj. Może jak następnym razem zapytała jak zrobić 10 w 35 to tez napisze ze pytanie zadaje kolejna fujara nie potrafiąca biegać.
A przecież można było darować sobie czepianie się mnie.
Dostałem dobra odpowiedz: opaska i spróbuje.
Jeśli natomiast Ciebie ten post nie dotyczy to go nie czytaj. Może jak następnym razem zapytała jak zrobić 10 w 35 to tez napisze ze pytanie zadaje kolejna fujara nie potrafiąca biegać.
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56

"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
-
- Zaprawiony W Bojach
Ze swojej strony przepraszam wszystkich urażonych. Mam nerwowy dzień.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
-
- Zaprawiony W Bojach
proszę nie obrażać innych.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:43
- Życiówka w maratonie: 03:25:30
- Kontakt:
Biegać w czapce. Jak będą większe mrozy, to pot na niej zamarznie i będzie osłona przed wiatrem 

-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3.08
To duże ryzyko , nagromadzony na czapce lód powoduje przesunięcie środka ciężkości biegacza . Dotyczy to szczególnie tych bardziej wycieniowanych. Równowaga przepada , człowiek traci kontekst, marazm . Ale z drugiej strony w wietrzne dni dodatkowy kilogram docisku z góry może poprawić trakcję .
Pozdrowienia
Pozdrowienia