Półmaraton po roztrenowaniu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
karola888
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Po 1,5 rocznym bieganiu, co drugi dzień 12 km, niedzielnych długich 20 km, zrobiłam przerwę, która miała trwać 3 tygodnie. Potem zachorowałam na zapalenie płuc + 2 tygodnie. Do biegania mogę wrócić od 2 grudnia. 8 grudnia mam Półmaraton w Mikołajkach i chcę go przebiec. Wiem, że po takim nie bieganiu jak ‚wyrwę’ to pobiegnę szybko, albo jeszcze szybciej, a zależy mi troszkę na czasie, chociaż po takiej przerwie niczego nie zakładam;). I tu mam pytanie. Biec dopiero 8 grudnia stęskniona za bieganiem, że te 22 km zleci bardzo szybko, czy wcześniej zrobić jakieś wybiegania 12-18 km od 2 grudnia do 7?.
PKO
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Normalne wejcie w trening pod sezon a Start potraktuj jako dlugie szybkie rozbieganie:
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeżeli możesz wrócić do biegania 2.12 to wróć. Nie przedłużaj tej i tak już długiej przerwy. Poza tym pierwszy bieg po roztrenowaniu niekoniecznie musi należeć do przyjemnych. Zrób sobie kilka spokojnych biegów w tym tygodniu przed startem.

Powodzenia i do zobaczenia w Toruniu :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ