szukam "trenera" / doradcy do zdalnej pomocy - pilne

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
rafalr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51'40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tydzien temu ukonczylem polmaraton (trzeci w zyciu, lecz pierwszy w ktorym walczylem o wynik) w czasie 1 g 48 min. Mysle ze w Polskich warunkach uzyskalbym wynik o ok 10-15 minut lepszy (tutaj gdzie mieszkam temperatura siega 30-50 stopni, wilgotnosc 40-90%).

Korzystajac z wysokiej formy, chcialbym 31 stycznia wystartowac w pierwszym w zyciu maratonie - czyli efektywnie mam 10 tygodni treningu plus jeden tydzien "spoczynku" przed maratonem.
Kalkulator McMillana (www.mcmillanrunning.com/index.php/calcUsage/calculate) wskazal na podstawie wyniku polmaratonu, ze osiagnalbym 3 godz 49 minut w maratonie - chcialbym powalczyc o taki wynik.

Ze wzgledu na miejsce zamieszkania (Bliski Wschod) moge liczyc tylko na pomoc zdalna - przesylanie wynikow mailem, ew filmy wideo itd. Nie szukam profesjonalnego trenera - ale kogos kto podzieli sie ze mna doswiadczeniem, podoradza, zerknie na wyniki i plan treningu, skrytykuje, wytlumaczy to i owo ...

Mam ponad 40 lat, biegam od lat ponad 20-tu (dystanse 7-25 km, w duzym stopniu w terenie / crossie), jednak istotne sa ostatnie 4 miesiace, kiedy:
- zaczalem biegac w wysokich temperaturach (25-40 stopni - mieszkam teraz na Bliskim Wschodzie)
- zaczalem biegac wylacznie po asfalcie
- zdecydowanie zaczalem swiadomie kontrolowac sposob w jaki biegam i zalezy mi na osiaganiy celow (niekoniecznie olimpijskich)
- mam na treningi wiecej czasu i mobilizacji.

Jesli ktos z kolezenstwa zechcialby pomoc zmotywowanemu ale troche zagubionemu biegaczowi, byloby super. Szukam jednej osoby raczej, niz wielu osob z przeciwnymi pomyslami :)

Dokladniejsze namiary podam, jak bedzie komu :)
Rafal
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Jestes troche w temacie oczytany?
Ja bym na twoim miejscu sprobowal jakis normalny plan z netu i tu tylko prosic o pomoc w skorygowaniu lub w porady przy jednostkach, gdzie masz problemy.
Dlugo juz tam mieszkasz?
Jak sobie dajesz rade z tymi psami, ktore sa na Bliskim Ws. powaznym problemem?
Masz dojscie doe bieznii elek. oraz do stadionu?
Masz gorki?

Gruß
Rolli
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A nie wolalbys sie najpierw bardziej oswoic z temperatura i klimatem?
Ja najlepszy wynik na dyche zrobilam na Jukatanie :P Zazwyczaj lepiej biegam w upale, o dziwo. Kwestia przywykniecia
Run Tequila-> blog o bieganiu w Meksyku

Tequila na Facebooku -> znajdź Meksyk i bieganie na fejsie
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mialem kiedys propozycje trenerska w Emiratach i jakos nie usmiechalo mi sie zamienic Puszczy Kampinoskiej na pustynny piasek.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ