Plan treningowy 400m
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, potrzebuje jak najlepiej przygotować się w biegu na 400m do połowy czerwca. Moj czas na 70% na tym dystansie to około 1:30 (tak wiem ze słabo), na 1000m mam 3:56. Szukam planu treningowego, nie moge zapisać sie do klubu. Pomożecie?
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
nie biegał, ale tak przypuszcza...
Wiesz co a ile chcesz biegać minute, poniżej czy 1:15 - coś więcej powiedz
Wiesz co a ile chcesz biegać minute, poniżej czy 1:15 - coś więcej powiedz

Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
To jak biegałeś na 70% możliwości, to jaki sens jest podawać taki czas? To mniej więcej tak, jakbym napisał "mój czas na 5 km na 70% to 25 minut". Czy to świadczy cokolwiek o moim poziomie? Niestety nie.
Mam propozycję. Przebiegnij na MAXA 400 metrów i podaj czas. Myślę, że to wiele ułatwi użytkownikom.
Mam propozycję. Przebiegnij na MAXA 400 metrów i podaj czas. Myślę, że to wiele ułatwi użytkownikom.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
jak pobiegnie na maxa 400m to raczej odpisze nastepnego dnia bo nie bedzie miał sił dojśc do kompa tak bedzie wszystko bolało 

Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Poczatkujacy nie umia na maxa biegac.dezo66 pisze:jak pobiegnie na maxa 400m to raczej odpisze nastepnego dnia bo nie bedzie miał sił dojśc do kompa tak bedzie wszystko bolało
-
- Rozgrzewający Się
Dobra, pobiegne jak będę miał czas. Napisałem poprostu, bo jakiś czas temu przy okazji biegania kilku dystansow biegłem tez 400m, myślałem ze moze to dać orientacyjne możliwości.
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Umieją, tylko że ten ich max nie jest równy maxowi, który wycisnąłby zaawansowany z identycznego ciała. Na maxa biegać umie każdy - często jednak później ma się wrażenie, że się nie pobiegło na maxa. No ale jeśli nie zdołałeś przyspieszyć, to... to był max.Rolli pisze:Poczatkujacy nie umia na maxa biegac.dezo66 pisze:jak pobiegnie na maxa 400m to raczej odpisze nastepnego dnia bo nie bedzie miał sił dojśc do kompa tak bedzie wszystko bolało
Taka dyskusja filozoficzna. :D
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
-
- Zaprawiony W Bojach
I właśnie dlatego, że nie pobiegł tak jakby pobiegł zawodowiec w tym samym ciele znaczy że to nie był max, tylko się wydaje że to max. Zmęczyć też się trzeba nauczyć.
W bieganiu nie jest inaczej niż w innych sportach, każde zawody, każde wyzwanie są potrzebne żeby nabrać doświadczenia, a to z kolei procentuje na zawodach.
W bieganiu nie jest inaczej niż w innych sportach, każde zawody, każde wyzwanie są potrzebne żeby nabrać doświadczenia, a to z kolei procentuje na zawodach.
- Pocket Rocket
- Wyga
Po co mu w głowie mieszacie , masz tak pobiec żeby na mecie zaliczyć stan agonalny albo puścić pawia, na 400 metrów nie ma półśrodków jest jazda bez trzymanki 

"Stay mentally young"
15.06.13 - Początek przygody z bieganiem i pierwszy bieg uliczny na 10km - 44:24
19.10.13 - 39:28
15.06.13 - Początek przygody z bieganiem i pierwszy bieg uliczny na 10km - 44:24
19.10.13 - 39:28
-
- Rozgrzewający Się
Dobra, dzisiaj dopiero trafił sie wolny czas (i jako taka pogoda) wiec pobiegłem. Czas jaki uzyskałem to 1:20, ale jakoś kurde na mecie nie czułem sie jakbym miał puścić pawia ze zmęczenia, raczej przy biegu. Czuje ze mogłem byc jakieś 3, 4 sekundy szybszy aczkolwiek siły nie żalowalem. Pomożecie mi ułożyć plan, abym mógł w czerwcu uzyskać 1:00? 
EDIT
Dobra, jestem 20min po biegu i cieżko mi zgiąć nogę jak przy skipie C

EDIT
Dobra, jestem 20min po biegu i cieżko mi zgiąć nogę jak przy skipie C