Z psem na zawody biegowe. Czy ktoś się zna na biegach psów?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. To może wzbudzić kontrowersje, ale mam powody twierdzić, że mój pies to materiał na mistrza świata i to obojętnie w jakiego rodzaju rywalizacji biegowej. Myślę, że trzeba coś z tym zrobić bo nie mogę pozwolić by taki talent marnował się w domu. Chodzi mi zarówno o biegi psów, jak i uczestniczenie razem z nim w zawodach. Czy jest tu ktoś kto zna się na biegach psów? Chodzi mi o treningi, które powinienem stosować i w jaki sposób się nim zająć. Nie mogę podać jego osiągnięć, czasów itp. ponieważ i tak nikt by mi nie uwierzył. Chciałbym też pobiec razem z nim jakieś dłuższe zawody( tylko boję się o jego zdrowie jeśli popełnię jakiś błąd). Dlatego chciałbym się poradzić. Uważam, że powinien startować w wyścigach psów( tu ponawiam pytanie, czy są osoby, które miały z tym do czynienia). Z całkowitą powagą stwierdzam, że są realne szanse na nowego mistrza świata w takich wyścigach. Problem jest w tym, że psina nie jest pierwszej młodości( ale nie jest też stary). Chcę coś z tym zrobić póki jest zdolny do takich rzeczy.
- Pcheła
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53:00
- Życiówka w maratonie: brak
Nie orientuję się w wyścigach psów, więc oczywiście, że się wypowiem w tym temacie !
ale za to biegam ze swoimi psami już długo i mogę polecić kupno pasa do canicrossu, jeśli chcesz brać Twojego przyszłego mistrza ze sobą na treningi. Przyda się też smycz z wszytą mocną gumą, która zamortyzuje pociągnięcia. Można znaleźć takie cuda poprzez strony maszerskie. Można wiedzieć, w jakim wieku jest psina, i czy jakaś konkretna rasa?
Zawody w canicrossie, chyba ostatnie w tym roku, były w Wiśle ostatnio, w połowie września. Dystanse zaczynały się chyba od 14 km, ale nie dam za to głowy, nigdzie nie mogę tego znaleźć w internetach

Zawody w canicrossie, chyba ostatnie w tym roku, były w Wiśle ostatnio, w połowie września. Dystanse zaczynały się chyba od 14 km, ale nie dam za to głowy, nigdzie nie mogę tego znaleźć w internetach