Początek- proszę o pomoc

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
fitana57
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! :oczko:
Nazywam się Angela (21l), chciałabym od dziś zacząć biegać wieczorami, moim, głównym celem jest zrzucenie 10 kg. Nie mam dużej otyłości, ważę obecnie 66,5kg przy wzroście 173cm. Nie jestem totalnie początkującą osobą. Staram się dużo ruszać, moje kilogramy, to nieodpowiednie odżywianie. Niestety nie zawsze, bo jak łapie zły nastrój, poddaję się i płynę z jedzeniem.
Chcę się tutaj zapisać, ponieważ wieżę, ze jeżeli zacznę robić coś w swoim życiu tak na serio, to zacznie mi na nim zależeć. Moim celem jest przebiegnięcie jakiego maratonu, nie żeby wygrać, ale biec i biec od startu ------> do mety, bez zatrzymania. W gimnazjum trenowałam biegi, nie byłam w tym ani genialna, ani tez zła... Biegałam głównie dystans 600m, a moja życiówka to 1,42s.. z czymś, no powiedzmy, że 1,43s. No ale to było dawno temu. Niestety zraziłam się do biegów, miałam zabieg łąkotki w kolanie. Zresztą lekarz stwierdził, że mam kolana jak stara babcia. Przestałam trenować, biegać...
Próbowałam w tym roku wiele razy się zmusić do biegania, bardzo mi się to podoba i chciałabym mieć kondycję no i biegać. Każda próba kończyła się płaczem, no albo jak miałam lepszy dzień to ok 20 minutowego biegu + rozciąganie i 20 minut biegu, oczywiście wolnego, nie tyle co trucht, noo tak na 60%.
Bardzo was proszę o doradzenie mi treningu, powiedzcie, czy biegacie teraz, nawet jak pada? chodzi mi o trening, który pomoże mi zrzucić te kilogramy.
Pozdrawiam,
Angela :oczko:
ANGELA
PKO
fitana57
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

???????????????????????????
ANGELA
Awatar użytkownika
whitemamba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

!!!!!!!!!!!!!!
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50'31''

Nieprzeczytany post

- witamy,powoli,poćwicz statycznie i do powolnego boju
- życzę wytrwałości bo sezon kiepski na rozpoczynanie ( choć lepiej się biega )
- do poczytania :
- abc http://www.bieganie.pl/?cat=6
- trening http://www.bieganie.pl/?cat=2
- zdrowie http://www.bieganie.pl/?cat=3

pawson
______
pawson

Obrazek
fitana57
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jaki trening byłby dla mnie najlepszy? Jaki strój?
ANGELA
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może warto byłoby najpierw wybrać się na wizytę do ortopedy :usmiech: ? Jeżeli Twoje kolana nie są w dobrym stanie, to może warto byłoby pomyśleć o innym sporcie, mniej obciążającym, zeby nie zrobić z siebie inwalidy?

W każdym razie jeżeli chodzi o strój, to jest wiele sklepów sportowych, które oferują dobrej jakości rzeczy do biegania. Są promocje w różnych marketach. Musisz po prostu poszukać. Musisz tylko zwrócić uwagę, żeby kupić rzeczy "oddychające", a nie bawełniane. Zainwestowałbym też w przyzwoite buty z dobrą amortyzacją, bo jeżeli miałas/masz problem z kolanami, to na tym polu oszczędzać nie można.

Rzeczywiście pora roku na rozpoczęcie jest kiepska, bo jest okres przeziębieniowy, co dla organizmu, który wcześniej nie był jakoś specjalnie eksploatowany stanowi zawsze szok.
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Awatar użytkownika
Buster
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:47
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pamietaj, że jak wychodzisz biegać to należy ubrać się tak jakby za oknem było o 10 stopni więcej. No i jeśli chcesz na poważnie myśleć o bieganiu i nie zniechęcić się to pierwsze tygodnie powinny być przeplataniem truchtania i marszobiegiem. Dopiero poźniej jak troche wzmocnisz mięśnie i poprawisz ukrwienie możesz przystąpić do dłuższych, stałych biegów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ