Bieg przełajowy na 1000m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Opisuk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.

Za tydzień we wtorek mam bieg przełajowy na 1000m ostatnio czas który uzyskałem na tym dystansie wyniósł coś około 3.30 z przed wakacji. Dziś miałem zawody na 400m więc odpuściłem dzisiejszy trening, ale jutro chciałbym już przygotować się do tego startu na 1000m. Nie mam żadnego planu a wiem, że tydzień to baaardzo mało na przygotowanie ale zawsze coś więc co radzicie? Jakiś mały plan przygotowawczy do we wtorku? Pozdrawiam. :oczko: :oczko:
PKO
rzepak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja takie zawody mam jutro;) i przez cały wrzesień to znaczy od poniedziałku do soboty biegałem co dziennie 900-1000metrów na początku miałem czas 3:50 a ostatni trening miałem w piątek( ponieważ doznałem kontuzji stłuczenie kolana w niedzielnym meczu;( ) i miałem czas 3;05. Tak wiec radze ci co dziennie przebiec sobie 1000metrów w poniedziałek przed zawodami nie biegać w ogóle ewentualnie truchcik 500-600mietrów;)
Opisuk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To życzę powodzenia :) 3.05 to bardzo dobry czas. A jak biegałeś ten 1km codziennie to na 100% swoich sił czy raczej luźno?
rbk17

Nieprzeczytany post

Dołączam się do pytania. Jestem biegaczem długodystansowym ale ciągle siedzi we mnie chęć złamania 3 minut. Moja mierzona życiówka to 3:15 a podczas jednego biegu na 10 km pobiegłem z najszybszymi rzez 2 km i mówili mi potem, że lecieliśmy tempem 3:03. Chciałbym jednak sobie zwyczajnie na bieżni te 3:00 pobić i będę z tego dumny, zatem pytam - jakie treningi mi są potrzebne?
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

rbk17 pisze:Dołączam się do pytania. Jestem biegaczem długodystansowym ale ciągle siedzi we mnie chęć złamania 3 minut. Moja mierzona życiówka to 3:15 a podczas jednego biegu na 10 km pobiegłem z najszybszymi rzez 2 km i mówili mi potem, że lecieliśmy tempem 3:03. Chciałbym jednak sobie zwyczajnie na bieżni te 3:00 pobić i będę z tego dumny, zatem pytam - jakie treningi mi są potrzebne?
viewtopic.php?f=12&t=31883
trackrunner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 32:30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aby złamać tą magiczną granicę 3min na 1000m, potrzebne są przede wszystkim treningi tempowe, co oczywiście nie oznacza, że można zaniedbać inne treningi. Tak na prawdę, aby biegać szybko 1000m trzeba skoncentrować się zarówno na szybkości, jak i na wytrzymałości. Pogodzenie tych treningów może być trudne, ale nie niemożliwe. Jeśli zrobi się to dobrze i umiejętnie, to czas 3min przestaje być jakąkolwiek przeszkodą i szybko zaczynamy myśleć o bieganiu poniżej 2:50, 2:40, a może nawet ok. 2:30. Mogę pomóc w osiągnięciu tego celu poprzez indywidualne rozpisanie treningów. Zapraszam na stronę, która znajduje się w moim podpisie i do kontaktu ze mną (może być też e-mail), aby zapoznać się ze wszystkimi informacjami na temat współpracy ze mną.
Profesjonalne, indywidualne porady biegowe - ZAPRASZAM:

https://www.facebook.com/poradybiegowe
e-mail: trackrunner81@gmail.com
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ