Bieg na 400m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Opisuk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.

We wtorek mam bieg na 400m. Dowiedziałem się o tym dość niedawno więc nie miałem czasu na przygotowanie się do biegu, dziś jedynie poszedłem trochę w piłkę pokopać. Ostatnio gdy biegałem na ten dystans miałem czas 57 z hakiem z pół roku temu. Nie wiem kompletnie jak zaplanować bieg, jak biec pierwsze 200 metrów? zero taktyki. Wiem jedynie, że lądować muszę na śródstopiu. Czy jutro robić lekki rozruch? Co jutro jeść? :niewiem:. W dzień kiedy będę biegł zjem śniadanie o 7 rano. Bieg mam chyba gdzieś o 10 koło 11 może. Zrobię porządną rozgrzewkę. Pomóżcie na prawdę nie wiem co zrobić.. Mam 184cm wzrostu i 83kg wagi.

Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

bez paniki juz nic nie zrobisz co najwyzej zaszkodzisz sobie jedz oczywiscie dzien wczesniej jakis makaronik ,,,weglowodany chociaz na 400 metrow lepiej byc lekko po sniadaniu bez przesady wielkim normalka nic ciezkiego.

w srode odpoczynek lekki rozruch trzy przyspieszenia 40-80 metrowe w poniedzialek i wtroek dwa srednie treningi .

A najlepiej to spokojnie biegaj i nic nie wymyslaj ,tylko w srode lekko.

taktyka przez 200 metrow pilnowac rywali w srodku pozniej finisz ja bym tak zrobil bo mam takie predyspozycje ,albo od poczatku mocne tempo na 90% a ostatnie 100 metrow finisz max :hahaha:
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak początek polecisz wolno to tak czy siak Cie zetnie po 300 metrach, na to nie ma rady. Musisz ruszyć zdecydowanie, ale oczywiście nie tak jakbyś biegł na 100m :bum:
Opisuk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziękuje za rady. A jaką długą rozgrzewkę przeprowadzić? i czy np przed startem po rozgrzewce mogę zjeść coś co doda mi więcej energii? banana? jakiegoś batona? Chciałbym zejść poniżej 57 sekund
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ