Bieganie a piłka nożna

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
RHCP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czesc. Gram w piłkę nożną na orliku 2 razy w tygodniu( są to zwyczajne mecze grane zazwyczaj po 90 minut). Moje pytanie dotyczy treningu biegowego, który mógłby poprawic moją szybkośc i wytrzymałośc. W sumie biegam regularnie 2 razy w tygodniu oprócz tej piłki, ale zauważyłem paradoksalnie, że pogorszeniu uległa szybkośc( co kiedyś było moim wielkim atutem), a poprawiłem się pod względem wytrzymałości( co kiedyś strasznie klękało). Biegam tak po 30-35 minut raczej powoli. Co zrobic, żeby to jakoś wypośrodkowac, tzn. żeby i szybkośc była ok i wytrzymałośc nie poszła w dół. Na bieganie chce przeznaczyc 2 dni w tygodniu. Czy trenowac interwały biorąc pod uwagę te mecze? Proszę o jakieś porady:)
PKO
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spróbuj dołożyć po każdym wybieganiu kilka przebieżek rytmowych na odcinku ~100-150 m (na początek zacznij od 5x), biegaj je swobodnie na około 65-70% możliwości... to powinno nieco "podbić" szybkość względną, pzdr! :hej:
"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia, jeśli tylko rozłożyć to na etapy"
"Zwycięzcy robią to, czego przegranym się nie chciało"
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
https://www.facebook.com/przemyslawchatys
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ