jak sie przygotowac po pierwszym cyklu na drugi do maratonu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
chelmek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie , jestem amatorem jeśli chodzi o bieganie, choć jestem aktywny od dziecka, piłka nożna , po kontuzji bakcyl mtb ,starty w bike maratonach itd., mam obecnie 38 lat i od 6 tyg biegam regularnie z programem treningowym 4 razy w tyg. wybieganie mam na etapie 14 km, w tym 3 razy krótkie dystanse w tym dwa interwały, szykuje się do maratonu.. tyle ze jako amator nie przewidziałem jednej kwestii.. mianowicie będę przygotowany według planu na grudzień, w tym okresie szans nie ma na start.. teraz się zastanawiam czy jak mimo wszystko dokończę plan treningowy to jak się będzie to miało do startu na wiosnę, jak trenować dalej żeby nie mieć długiej przerwy.. serdecznie dziękuję za wszystkie rady i pomoc w tym temacie.

Pozdrawiam. Robert
PKO
Daniel92
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:58

Nieprzeczytany post

ja na Twoim miejscu poszukal bym jakiejs polowki czy dyszki pozna jesienia i do niej sie przygotowywal bardziej szybkosciowo pozniej przez zime zrobic porzadna baze wczesna wiosna troche szybkosci i na wiosne jak znalazl maraton ( o ile nie sadzisz ze to nei za szybko bo dopiero 6 tygodni to do wiosne kilka miesiecy wiec jak na maraton to nie za wiele)
chelmek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

dziękuje za rade, a czy w kwestii konkretnego treningu jesteś w stanie cos podsunąć? jak się przygotować itd. Obecnie trenuje z programem zamieszczonym na BIEGANIE.PL i jest to plan dla początkujących 24-tygodniowy cykl. Chodziło by mi o konkretnego linka do strony lub plan szczegółowy . Jeszcze raz dziękuję .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ