Cykle inne niż 7-dniowy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
jb212
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:13
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ktoś próbował trenować w cyklu np.10-dniowym? Słyszałem, że jest równie efektywny, a przede wszystkim daje większą elastyczność w rozkładaniu akcentów. Jakieś doświadczenia, opinie?
Obrazek
10km-35:13
Vege Runners
PKO
Daniel92
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:58

Nieprzeczytany post

moim zdaniem to moze zdac egzamin pod warunkiem ze ktos ma monotonne treningi czyli np co drugi dzien taki sam dystan takie samo tempo ale gdy ktos zroznicowany trening prowadzi to juz kiepsko bo niewyobrazam sobie zrobic wybiegania 30 km w czwartek gdy juz bede po kilku dniach pracy i do tego tego dnia po 8 godzinach bo ani sil na takie dystanse nie ma ani czasu na regeneracje :) ot moje zdanie wiec ja zostaje przy cyklu 7 dniowym ktory mi pasuje fakt ze nieraz brakuje z jednego dnia xD ale coz
vito
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja mam cykl 8 dniowy. Co drugi dzień trening. Co czwarty trening długi (25 - 30). Cykle 7 dniowe są dobre dla tych którzy mają zawsze wolne weekendy. Ja niestety mam nieregularny układ pracy i nie mogę do niego dostosować cykli treningowych
Daniel92
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:58

Nieprzeczytany post

no wlasnie tak ulozony masz cykl ze wzgledu na prace ale nie wiele sie rozni od 7 dniowego :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ