Bieg na ponad 2km

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
swiadomy173
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W temacie:
http://kalistenikapolska.pl/topic/5908- ... 82uszczem/

Opisuje swoje zmagania odchudzaniem i przy okazji z bieganiem. Dziś biegałem 3 raz od wielu lat. Ćwiczę z bratem więc nawzajem się motywujemy. Chciałbym się poprawić tylko nie wiem za bardzo jak. W jakim tempie najlepiej jest biegać ? Mój dzisiejszy rekord to 10:50. Na końcu niemal zwracałem. Biegnąc w tempie 12:12 też ciężko oddychałem ustami i na końcu czułem się prawie tak samo. Czy lepiej jest biec szybciej żeby mieć szybsze efekty czy na początku nie ma to znaczenia i najpierw trzeba poprawić wydolność krążeniowo-oddechową ?
PKO
Pompuj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przejrzałem twój dziennik, według jakiego planu jedziesz z podciąganiem?
swiadomy173
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pompuj pisze:Przejrzałem twój dziennik, według jakiego planu jedziesz z podciąganiem?
Przez trzy miesiące trenowałem wg. planu ze strony podciaganie.pl. Od trzech ostatnich treningów robię po prostu wszystkie cztery serie na maxa.

I mam taki drążek: (podciągam się prawie na najszerszym uchwycie. Mam 178cm wzrostu, więc pewnie najszerszy uchwyt jest zarezerwowany dla ludzi ze wzrostem 190+cm. W moim przypadku było by to bardzoooo kontuzjogenne. Strasznie idzie na obręcz barkową wtedy.
Obrazek
Pompuj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Też robię ten plan, szczerze mówiąc jest dobry więc nie radze go zmieniać.
Ja jestem na etapie 16-20 z obciążeniem +5kg. Pisałeś że doszedłem do 15x w 3 miesiące. Z taką masą o ile robisz technicznie wszystko prawidłowo(pełny zwis, prostowanie rąk i rozluźnianie łopatek) to efekt super. Nachwyt czy podchwyt?
swiadomy173
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pompuj pisze:Też robię ten plan, szczerze mówiąc jest dobry więc nie radze go zmieniać.
Ja jestem na etapie 16-20 z obciążeniem +5kg. Pisałeś że doszedłem do 15x w 3 miesiące. Z taką masą o ile robisz technicznie wszystko prawidłowo(pełny zwis, prostowanie rąk i rozluźnianie łopatek) to efekt super. Nachwyt czy podchwyt?
Nachwytem, pełny zwis, prostowanie rąk, podciąganie do brody. Nie wiem o co chodzi z rozluźnianiem łopatek. A ile ważysz i przy jakim wzroście ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ