Trening siłowy dla 13-14 latka. PRPOZYCJE PLANÓW I ĆWICZEŃ
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Znów kłaniam się serdecznie tym razem z pytaniem dotyczącym, zarysu treningu siłowego dla 13-14 latka. Chodzi mi głównie o harmonogram zawierający elementy z wykonywaniem brzuszków, pompek, przsiadów itp. Moim celem jest zwiększenie masy oraz siły w czasie około 3-4 miesięcznego cyklu treningowego. Dlatego, każde prpozycje zawierające chociażby nazwy ćwiczeń, (a nie cały plan) jakie by miały być przeze mnie wykonywane, żeby zarazem pomogły by w uzyskaniu efektów są jak najbardziej mile widziane. Przy okazji bardzo ucieszyłyby mnie propozycje jeszcze innych (troche mniej znanych niż te powyżej) ćwiczeń, które by mi pomogły w postawionym celu. Naprawde będę wdzięczny za wszystkie wpisy, za które z góry dziękuje. Dla mnie ten temat, jakim jest zwiększenie tzw. powera ma monumentalne znaczenie. PS. przy okazji postanowilem podjąć próbe zapytania się czy nie które treningi zamieszczone w necie są dla mnie stosowne( w sensie czy nie szkodza mojemu organizmowi). Jak nie są to bardzo proszę o podanie tych "zdrowszych" Jeszcze raz dzięki za wpisy z góry 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Rzeczywiście spotkałem się z podobnymi opiniami, i myślę iż mają one troche racji. Więc np. robienie po 50 brzuszków, 30 pompek, 50 przysiadów i 50 grzbietów, jako jeden cykl to dobry pomyslł czy raczej nie?? Jak nie prosze powiedz jakie ćwiczenia wykonywać( jak byś mógł
)

- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
nie tyle co nie ten dział tylko nie to forum :D:D:Dgores87 pisze:nie ten dział?!
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA