Poranne zmęczenie po wieczornym biegu.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
scolvin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Za każdym razem jak pobiegnę wieczorem to rano śpię o wiele dłużej niż zwykle. Jestem bardziej zmęczony. Czy Wy też tak macie ? Po czasie organizm się przyzwyczaja ? Biegam raczej krótsze dystansy, tempo to około 10km/h i biegam jakieś 40 minut. Pozdrawiam :)
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nie spie dluzej bo nie moge, codziennie wstaje o 5:30. Po biegach wieczornych czuje w nogach ze mialem trening, nic wiecej sie nie dzieje
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Nie napisałeś ile czasu już biegasz. Ja zaczynałem już parę razy i za każdym razem, po dłuższej przerwie, mięśnie nie są przyzwyczajone do wysiłku itp. U mnie to mija po ok. 2 tygodniach - aktualnie jestem już po tej fazie i nie zamierzam rezygnować z biegania :)
Biegam podobnym tempem, lecz nie krócej niż 1h.
Kwestia przyzwyczajenia mięśni i oczywiście odpowiedniej regeneracji :)
Awatar użytkownika
Bykovsky
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49m:43s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdy biegam 20-30 minut, jakieś 3-5 km, to na drugi dzień jest okej. Natomiast jak przebiegnę powyżej 5 km to jest gorzej. Po przebiegnięciu 10 km, rano bolały mnie mięśnie nóg i ogólnie organizm wołał o odpoczynek :)
Może biegasz za często? Pozwól odpocząć organizmowi.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja biegam rano, dlatego w moim przypadku kiedy pobiegam więcej niż 2-3h to później w trakcie dnia lubię sobie strzelić krótką drzemkę :) Sen pozwala wydajnie się regenerować :)
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

To nic nowego. Jak trzaskam mocne treningi, śpiąc poniżej 8h w nocy jestem nieprzytomny. A często jeszcze ucinam sobie 45 minut drzemki w ciągu dnia. Wysiłek powoduje automatycznie zwiększenie potrzeby snu.
The faster you are, the slower life goes by.
rardzio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W moim przypadku jeśli chodzi o obolałość mięśniową to mam ją w zasadzie zawsze po wczorajszym treningu. Natomiast problemy ze wstawaniem rano mam wtedy gdy za późno pójdę spać lub wieczorem (zawsze biegam o tej porze) zrobię intensywny trening.
Być może twe treningi biegowe są zbyt intensywne na dzień dzisiejszy.. Z pewnością za krótko sypiasz w dni treningowe. Postaraj się wówczas kłaść co najmniej godzine wcześniej. Tyle powinno wystarczyć. Proponuje także zastosować się do rady przedmówcy o drzemce popołudniowej.
wierciu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:04
Życiówka w maratonie: 3:21:26

Nieprzeczytany post

Ja niestety z racji pracy mogę zacząć biegać dopiero koło 22.00.
Rano tak koło 9-10 jest dla mnie ostatnio za gorąco, także wolę po pracy iść jak jest już dużo chłodniej.

Jedyny minus z jakim nie mogę sobie poradzić przy bieganiu nocnym to, że jak zaczynam biegać o 22 to zazwyczaj kończę o 23.30 - 24.00 i potem przez 2-3 godz nie mogę zasnąć bo jest mi strasznie gorąco.

Ale bieganie nocą ma też swoje uroki. Bo np. Warszawa nocą jest naprawdę super. Polecam wszystkim przynajmniej raz tego spróbować.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ