AWF
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wiem nie wiedziałem gdzie umieścić temat więc postanowiłem tutaj a teraz do rzeczy pytanie bardzo proste ale mam problem czy jeżeli chciałbym iść na AWF na lekką to muszę zdawać wcześniej pływanie czy coś?bo na stronach pisze że punkty liczą się z biegania,czasem skoków i innych rzeczy zależy od uczelni ale nie wiem czy najpierw nie trzeba pływać żeby zostać przyjętym w ogóle do testów.Pozdrawiam i proszę o odpowiedz
- BartoszW
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35.59 w wieku 16lat
Pewnie na każdym AWFie jest inaczej
U nas na turystyce i rekreacji w ogóle nie było żadnych testów... troche siara
starczyło złożyć same papiery
- natomiast na wychowaniu fizycznym były testy... dwie dyscypliny zespołowe z czterech do wyboru.
- do wyboru lekkoatletyka (100m/1500m/pchnięcie kulą) lub gimnastyka nie wiem co na tej gimnastyce tam było.
- pływanie 50m kraulem na czas
U nas na turystyce i rekreacji w ogóle nie było żadnych testów... troche siara

- natomiast na wychowaniu fizycznym były testy... dwie dyscypliny zespołowe z czterech do wyboru.
- do wyboru lekkoatletyka (100m/1500m/pchnięcie kulą) lub gimnastyka nie wiem co na tej gimnastyce tam było.
- pływanie 50m kraulem na czas
Jak na faceta z 4-cyfrowym IQ coś musiało jednak ujść mojej uwadze - to rzadko się zdarzało. Mogłem odcisnąć piętno na losach świata a odcisnę się na chodniku.
- BartoszW
- Wyga
wystarczy wejść w mój profil - AWFiS Gdańsk
Najpierw była lekka/gimka potem gry zespołowe, pływanie było na koniec.
Najpierw była lekka/gimka potem gry zespołowe, pływanie było na koniec.
Jak na faceta z 4-cyfrowym IQ coś musiało jednak ujść mojej uwadze - to rzadko się zdarzało. Mogłem odcisnąć piętno na losach świata a odcisnę się na chodniku.
- BartoszW
- Wyga
Jest wszystko wymienione przeze mnie kolejności. Ogólnie cały dzień zapierdzielu był.
był wybór między lekką a gimnastyką
był wybór między grami zespołowymi: kosz/piłka nożna/piłka ręczna/siatkówka... wybierasz 2 z 4
i było pływanie
już chyba lepiej nie da się tego napisać
był wybór między lekką a gimnastyką
był wybór między grami zespołowymi: kosz/piłka nożna/piłka ręczna/siatkówka... wybierasz 2 z 4
i było pływanie
już chyba lepiej nie da się tego napisać
- BartoszW
- Wyga
Nie wiem co tak bardzo kitrasz się tego pływania.
O ile się nie mylę już dawno po rekrutacji.
Masz cały rok żeby się nauczyć jeśli nie umiesz a jeśli umiesz to tym lepiej bo masz czas aby doskonalić technikę i poprawić wydolność.
Tam na pewno będą zajęcia z tego przedmiotu, raczej żaden AWF nie odbiega od tego.
O ile się nie mylę już dawno po rekrutacji.
Masz cały rok żeby się nauczyć jeśli nie umiesz a jeśli umiesz to tym lepiej bo masz czas aby doskonalić technikę i poprawić wydolność.
Tam na pewno będą zajęcia z tego przedmiotu, raczej żaden AWF nie odbiega od tego.
- ulkos
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:47
- Życiówka w maratonie: 3:21:20
Ciężko będzie jak nie potrafisz pływać, bo jak przyjdziesz na zajęcia z pływania to nikt nie bedzie Cię uczyć pływać tylko od razu powie: na rozgrzewke cztery baseny. Każda uczelnia sportowa czy to AWF-y czy PWSZ-y mają takie zajęcia oczywiście jeżeli chodzi o wychowanie fizyczne.
Prawdziwy trening zaczyna się w momencie gdy chcesz przestać.
-
- Stary Wyga
znacze nie lubie pływania akurat dziś byłem na basenie ale po prostu wolę bieganie,rower,piłke nożną i dlatego chciałem zobaczyć jak wygląda sytuacja z pływaniem na AWF a co do testów to ja mam jeszcze 2 lata czasu.Czyli jednym słowem będe musiał trochę pochodzić na ten basen.Pozdrawiam
- BartoszW
- Wyga
Jestem na Turystyce i Rekreacji a zajęcia z pływania mieliśmy przez cały drugi semestr + to co było na obozie
na WF zajęcia z pływania są przez całe 2 lata
na WF zajęcia z pływania są przez całe 2 lata
-
- Stary Wyga
okej dzięki ale jeżeli na AWF Warszawa jest egzamin z lekkiej i jest napisane ze pkt liczone są z pchnięcia kulą i 2x bieg to tylko z tego i nie ma pływania liczonego żadnego wcześniej bo ktoś mnie w błąd wprowadził żeby się dostać na egzamin najpierw trzeba przepłynąć na jakim kolwiek AWF.