Ćwiczyć je po każdym treningu z planu?
Ćwiczyć po wybranych treningach z planu?
Ćwiczyć w dni bez treningu?
A może wcale nie ćwiczyć?

Z góry dzięki za rady

Siła biegowa ( podbiegi, skipy, wieloskoki) raz w tygodniu na koniec treningu po 8-10km wolnego biegu.IXOF pisze:ja bym dodal jeden dzien treningowy, w ktorym owa sile bys robil
Co to jest "unoszenie bioder"???edek103 pisze: unoszenie bioder
Ej Rolli:):):) a to co prowokacja. Wzmacnianie miesni dwugłowych uda i mięśni pośladkowych ( stabilizujących miednice).Rolli pisze:Co to jest "unoszenie bioder"???edek103 pisze: unoszenie bioder
maly_adas pisze:Dzięki za radyChoć jeszcze będę musiał "przekonać głowę" do zrobienia siły po wybieganiu
Co do innych ćwiczeń - oczywiście, że są. Z tym, że zamiast ćwiczeń z obciążeniem własnegogo ciała - ćwiczenia na siłowni. Tak się składa, że mam możliwość ćwiczenia na domwej siłowni, więc szkoda byłoby nie skorzystaćTu nastawiam się raczej na zakres wytrzymałościowy tn. 10-20 powtórzeń przy zazwyczaj 4 seriach.
No i od razu zadam pytanie: piszesz o półprzysiadach. Co mnie zastanawia - dlaczego pół? Nie korzystniejsze jest całkowite zejście dotykając dwójką łydki? Udo wykonuje wtedy o wiele większą pracę, a przez to o wiele lepiej się wzmacnia
Do twoich ćwiczeń dodałbym coś jeszcze na dwugłowe uda - bo co tu dużo mówić - jest to partia raczej zaniedbywana przez społeczeństwo. A ćwiczeń jest naprawdę masa
Góra - to oczywista oczywistość, żeby ćwiczyć. IMO najlepiej ze dwa razy na siłowni również na wyższych zakresach, które kształtowałyby wytzymałość.
Przy okazji dziękii za "core stability" - nie słyszałem o tym wcześniej, a całkiem ciekawa opcja w przypadku braku siłowni, czy na świeże powietrze