Zejście poniżej 3min
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć.
Możecie mi poradzić, jak biec, jak ćwiczyć, żeby zbić czas poniżej 3 minut ;>? Na bieżni (maszynie) zrobiłem czas 3:18, jakieś 10 sekund straciłem pewnie na ustawianie prędkości, ale to i tak stawia duże wymagania przede mną jeszcze. Na przygotowanie się mam około dwóch/trzech tygodni. Mogę poświęcić na to troszkę czasu. Powinienem starać się biec od początku bardzo szybko, czy przyśpieszać przy ~drugim okrążeniu.
Możecie mi poradzić, jak biec, jak ćwiczyć, żeby zbić czas poniżej 3 minut ;>? Na bieżni (maszynie) zrobiłem czas 3:18, jakieś 10 sekund straciłem pewnie na ustawianie prędkości, ale to i tak stawia duże wymagania przede mną jeszcze. Na przygotowanie się mam około dwóch/trzech tygodni. Mogę poświęcić na to troszkę czasu. Powinienem starać się biec od początku bardzo szybko, czy przyśpieszać przy ~drugim okrążeniu.
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
ekhm, a na jakim dystansie?
-
- Dyskutant
Na "maszynie", a w rzeczywistości to dwa różne światy 

- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Otóż to, "biegnąć" na maszynie, skakałeś po biegnącej maszynie. To żaden bieg.
Poza tym, nie napisałeś, na jakim dystansie udało Ci się wyskakać te 3:18. Zanim zapytasz się o poradę, odmierz (choćby i Google Maps - dokładność nie będzie idealna, ale wystarczająca do dokładengo oszacowania poziomu) identyczny w równym terenie i przebiegnij się ponownie.
Poza tym, nie napisałeś, na jakim dystansie udało Ci się wyskakać te 3:18. Zanim zapytasz się o poradę, odmierz (choćby i Google Maps - dokładność nie będzie idealna, ale wystarczająca do dokładengo oszacowania poziomu) identyczny w równym terenie i przebiegnij się ponownie.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
-
- Wyga
Pewnie chodzi o 1km, moim zdaniem powinieneś łupać codziennie trucht tak byś mógł mówić .Minimum po pół godzinki do tego na przykłąd co drugi dzień kilka rytmów ale takich luznych , i nic więcej bym nie kombinował na Twoim miejscu po prostu za mało czasu jest .
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
Na takiej bieżni "Pudzian" połamał nawet 3minuty i to o spory kawałek. Więc ludzie szanujmy się;d
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
Z jednej strony tak, a z drugiej:runnerunner pisze:Pewnie chodzi o 1km,
to mogłoby sugerować 800m"Powinienem starać się biec od początku bardzo szybko, czy przyśpieszać przy ~drugim okrążeniu."
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
Pierwsza rzecz: biegaj w terenie, a nie po bieżni. Rozumiem w zimie, gdy jest mnóstwo śniegu, ale teraz przy prawie idealnej pogodzie to grzech używać bieżni 

Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Przemek - bieżnia jest KOMPLETNIE niemiarodajna. To NIE JEST bieg.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
Bylon, czytaj
chyba chodzi o stadion, co?Na bieżni (nie maszynie )
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Oj. "Ale wtopa!".
Przeczytałem "na bieżni (na maszynie)". Sorq.
Przeczytałem "na bieżni (na maszynie)". Sorq.
- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Kontakt:
viewtopic.php?f=12&t=31883
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA