Przygotowanie do pierwszego maratonu (28.09.2013)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
remekk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:09:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześć,
Mam dosłownie proste pytanie z ... trudniejszym wykonaniem :) ale jestem baaaaardzo zmotywowany.

Czy ktoś z Was podjąłby się doradztwa w zakresie przygotowania do pierwszego maratonu? Chodzi mi o kogoś kto powie jak optymalnie przygotować się do osiągnięcia tego celu (ja obiecuję, że będę pilnym uczniem). W zasadzie moje oczekiwania są dość proste - ha ha ha ... nie wierzę, że to piszę - chciałbym pod fachowym okiem podjąć wyzwanie - a może ktoś wybije mi to po prostu z głowy i powie ... chłopie za rok a nie na jesień :) Ale o czym myślę?

- posłuchanie mnie :) czyli kim jestem :), jak biegam, ile razy, jakie robię postępy itd. wszelkie dane jakie do tej pory zebrałem oczywiście udostępnię
- ułożenie dla mnie planu treningowego
- jakiś powiedzmy zdalny :) monitoring postępów i ew modyfikacje planu

oczywiście wszystko byśmy sobie w ramach współpracy omówili :)

Pozdrowienia
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale chcesz za to płacić czy za darmo?
remekk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ale chcesz za to płacić czy za darmo?
Płacę
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Chłopie, rób bloga i my już Ci doradzimy co i jak :hahaha:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
remekk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wątek do zamknięcia. Dziękuję za wsparcie.

Mam trenera :)!!!! Zaczynam wielką, jak dla mnie przygodę :)
remekk
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na początku roku, po kilkunastu latach siedzenia za klawiaturą komputera, rozpocząłem swoją przygodę z bieganiem. Początki były trudne. Pamiętam swój pierwszy kilometr. Trudniejsze było chyba to, że nie do końca widziałem jak metodycznie podejść do tematu, by oprócz przyjemności, prawidłowo i optymalnie rozwijać się jako biegacz. Szukałem na internecie, czytałem książki. Im więcej poświęcałem na to czasu tym wydawało mi się, że coraz mniej wiem. Wiele różnych teorii, niekiedy sprzecznych porad. Było tez tak, że nie wszystko rozumiałem - porady niekiedy były z wysokiej półki. Postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z RunningPerformance (Krzysiek Janik) – celem było optymalne wykorzystanie swojego czasu treningowego a nie ciągłe eksperymenty.

Po 5 miesiącach treningu jestem maratończykiem (ukończyłem go w czasie 4:09:57, zaplanowaliśmy go na 4:10:01)! Jestem pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu Krzyśka. Fantastyczne i bardzo zróżnicowane plany treningowe – niesamowicie precyzyjnie dopracowane, dostosowane do indywidulanych możliwości, zestawy ćwiczeń – rozciągające, wzmacniające, stabilizujące. Co dla mnie jeszcze miało znaczenie? Zawsze na czas! Fachowe porady – dostawałem na każde pytanie natychmiastową odpowiedź (zarówno dla tych związanych z planem jak i z przedstartową taktyką). RunningPerformance zaoszczędził mnóstwo mego czasu a jednocześnie wiem, że przygotowania do maratonu były optymalne. Dzisiaj w dzień po czuję się fantastycznie i podjąłem decyzje (już grubo przed maratonem) by Krzysiek przygotował mnie do kolejnych startów. Baaardzo polecam! I jeszcze na koniec korzystając z okazji – DZIĘKUJĘ!

Biegniemy dalej :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ