bieganie + ćwiczenia wzmacniające

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Marta33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam Was, problem jak w temacie:) Jestem dość początkującym biegaczem, ale potrafię już przebiec dystans 7km (w godzine + przebieżki 4 X20s). Nie wiem jak ułożyć sobie trening z ćwiczeniami oprócz biegania. Czy lepiej jest wykonywać je bezpośrednio po treningu - zwykle wykonuje proste ćwiczenia funkcjonalne, zajmuje mi to ok 15-20 min oprócz rozciągania. czy też lepiej wykonać je następnego dnia w większej porcji? Zastanawiam się nad tym, bo nie chciałabym się przetrenować. Jeśli zastosuje je następnego dnia to efekt jest taki że organizm w ogóle nie odpoczywa. Zwykle biegam co drugi dzień, w weekend dłuższe wybieganie - przygotowuję się do dystansu 15 km. Dzięki za podpowiedź, pozdrawiam Marta
PKO
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

Hej..zwykle cwiczenia silowe robi sie po treningu.....
Mozesz sobie podarować jesli miałas jakiś mocniejszy akcent...ale to wszystko zalezy od tego ile masz lat i jak szybko sie zregenerujesz. Biegasz co drugi dzien wiec nie powinno byc problemu.....

Czyli jesli trenujesz 4 razy w tygodniu i z czego raz robisz mocniejszy ( szybszy) trening to sile rób po tych 3 pozostalych treningach. A jesli juz rozumiesz potrzebe cwiczen silowych to zaplanuj tez raz na jakis czas siłe biegową czyli podbiegi, wieloskoki i skipy.
powodzenia
Marta33
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ