5km,10km,półmaraton

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
A więc jestem po pierwszym półmaratonie w swoim życiu (01:35:47 netto) i myślę że powoli zima się kończy więc przydałoby się wziąść za szybsze bieganie.Mógłby ktoś powiedzieć ile razy w tygodniu ćwiczyć,jaki robić kilometraż,ile razy w tyg robić interwały i jakie odległości itp?Moje czasy są poniżej a obok napisane są jakie chce osiągnąć czasy.Pozdrawiam

Czasy
5km-(19:45)
10km(ok 41-42min)
półmaraton(01:35:47)

Cel
5km-(ok 19 min)
10km(poniżej 40min najlepiej blisko 39min)
półmaraton -narazie chce się poprawić na 5,10km i w najbliższym czasie nie mam zamiaru biegać
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

a musisz biegac na planie ,poczytaj troche o bieganiu bez planu.Dobra ile ty biegasz bo albo masz super talent i biegasz pare miesiecy[bo pytasz] albo ja czegos nie rozumie.
Interwaly biega sie nie zawsze i to po np: bieganiu rytmow tak pisze daniels,zreszta biegaj jak chcesz tylko miej z tego przyjemnosc.

Ile razy biegac optymalnie 5 razy w tygodniu i bez pospiechu z wynikami one same Ci przyjda tylko biegaj cwicz.
Ja robietak 1 trening dlugi przewaznie [sobota lub niedziela]-ponim mam 1 dzien przerwy
Nastepny trening w terenie krosowym gdzies w okolicy wtorku
W piatek ganiam treningi szybkie czyli rytmy interwaly i progowe biegi a miedzy ciezkimi treningami lekkie biegi regeneracyjne.

Po biegu rozciaganie przed rozgrzewka[[[zawsze]]] :hejhej:
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a i zeby ktos Ci pomagal w treningu to napisz wage, wiek ,ile biegales na tydzien budowa somatyczna wszystko jest wazne,,praca wykonywana lub zajecia w szkole bo mysle ,ze jestes mlody a jesli tak to plan tu raczej Ci nie potrzebny tylko trener lub jego porada.

Dlaczego a no dlatego ,ze mlody czlowiek duzo moze zrobic madrym treningiem i ciagle sie rozwija a jest jeden duzy minus mlodzi biegacze sa bardziej narazeni na kontuzje co begacz w wieku 40lat
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wiesz co chyba jednak zapytam się trenera bo mam dostęp że tak powiem i jego się poradzę.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam kolega ktory wychowal dwoch mistrzow polski sam tez jeszcze biega powiec mi kolego czy jak on ma 70lat z kawalkiem i biega na 10km 43minuty to juz moze Ci pomagac w trenowaniu czy jeszcze nie bo przeciez ma gorszy czas od Ciebie.

Troche pokory mlody czlowieku troszeczke pokory i juz bedziesz kims!

Jesli chcesz sie scigac to zapisz sie do klubu i tam jest TRENER i[wszystko jasne]
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak tak zapytaj tylko pamietaj co wczesniej pisales w poscie[ktory zmieniles i wymazales],zeby Ci tylko doradzal ktos z lepszym czasem od Ciebie.
A maly test czy kolega o ktorym napisalew wczesniej szybciej od ciebie biega czy ty bo on ma czas tylko43minutki na dyche a ty 42 na 10km,,pozdrawiam :hej: :taktak: :ojnie:

dla tych co czytaj bez tego postu kolega napisal wczesniej ,ale zmienil wypowiedz ja przeczytale i tak pomyslaem ,ze brak mu pokory ale moze nie bo zmienil wypowiedz ,jednym zdanie bylo napisane [ze musi poszukac kogos kto mu doradzi z lepszym czasem od niego]..no to jest talent :sss:
zachar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:40:30
Życiówka w maratonie: 03:38:58

Nieprzeczytany post

Dobrze, że mnie ostrzegłeś. Na 5 i 10km mam lepszy czas od kolegi szybkiego123, ale w półmaratonie nie startowałem, więc chyba się nie łapię do targetu tego wątku :)
W życiu piękne są tylko chwile ~Ryszard Riedel
Obrazek
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

biegajmy ,cieszmy sie tym i pokazujmy innym ,ze mozna--mlodosc ma swoje prawa :hahaha:
Awatar użytkownika
jb212
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:13

Nieprzeczytany post

Biegam od lipca 2012 i we wrześniu miałem czas 42 min na 10 km, biegając przy tym w granicach 30 km tygodniowo. Gdybym na tydzień przed wyścigiem nie zrobił ciężkiego 48-kilometrowego tygodnia, to może miałbym i lepszy czas. Wprawdzie umierałem na ostatnich kilometrach, ale finiszowałem sprintem. Kto wie, może większy kilometraż tylko by mi zaszkodził. Albo i nie :D Dlatego trzeba eksperymentować.
Obrazek
10km-35:13
Vege Runners
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

po 1 primo mam trenera z którym mam kontakt po 2 nie dawno jego zawodniczka została mistryznią Polski w chodzie na 20km(Katarzyna Kwoka) po 3 chciałem żeby doradził mi ktoś lepszy i z forum ale już zapytałem się trenera jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam.Pozdrawiam
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

usunąłem ten post bo zmieniłem zdanie i postanowiłem napisać do trenera tak jak mi TY doradziłeś i napisałem że napisze do trenera dziękuje pozdrawiam na prawdę nie wiem o co chodzi?a no i z forum raczej osoby w wieku 70 lat wątpie żeby korzystały a jeśli są to bardzo mało i ciężko w dodatku jeszcze trafić żeby był trenerem,raczej korzystają osoby młode 20-40 lat więc jak ktoś biega załóżmy 35 min na 10km to prędzej pomógłby mi ułożyć plan niż osoba która bieg 55min na 10km to chyba proste i logiczne a nie miałem zamiaru obrazić wszystkie starsze osoby które kiedyś biegały i miały znakomite czasy Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 19:19 przez szybki123, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak widze jestes inteligentny wiec ,,mysle [[zajdziesz daleko]]
mowie powaznie jest ok,pozdrawiam najlepszy jest trener poniewaz Cie zna i widzi jak praca idzie na treningu i wie co Ci potrzeba dzisiaj a co jutro ,czasem warto nie biegac i wiesz o co chodzi ,,pozdrawiam :hej:
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

trochę ciężko mi po tym co pisałeś ale po prostu ja zle może się wyraziłem ty żle zrozumiałeś no i zdecydowałem się napisać do trenera w końcu i usunąłem komentarz ale jeśli ktoś chciałby mi pomóc,podzielić się opinią itp to proszę pisać Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak,rozumie ok ok jest ok. :hejhej:
Trenowac masz i juz nie lam sie, :taktak:
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jeżeli ktoś chciałby pomóc,proszę pisać chętnie poznam opinię innych trener narazie nie odpisuje więc
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ