Tempo 3x5 km do maratonu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Mam pytanie dla tych którzy biegają do maratonu i robią takie treningi. Jaki czas osiągnęliście w maratonie (jakie średnie tętno), jakie prędkości były tych odcinków 5km, na jakiej przerwie (charakter przerwy) oraz jakie średnie tętno mięliście na każdym odcinku.
R.S.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze:Mam pytanie dla tych którzy biegają do maratonu i robią takie treningi. Jaki czas osiągnęliście w maratonie (jakie średnie tętno), jakie prędkości były tych odcinków 5km, na jakiej przerwie (charakter przerwy) oraz jakie średnie tętno mięliście na każdym odcinku.
10-12s/km szybciej jak MRT-Tempo. Ale to bylo 4x5000 i 4'P na 10 dni przed (Co jest bardzo wazne) maratonem.
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
harpaganzwola pisze:Mam pytanie dla tych którzy biegają do maratonu i robią takie treningi. Jaki czas osiągnęliście w maratonie (jakie średnie tętno), jakie prędkości były tych odcinków 5km, na jakiej przerwie (charakter przerwy) oraz jakie średnie tętno mięliście na każdym odcinku.
10-12s/km szybciej jak MRT-Tempo. Ale to bylo 4x5000 i 4'P na 10 dni przed (Co jest bardzo wazne) maratonem.
Nie napisałeś na jaki wynik ten trening (pewnie dla tych wolniejszych, wolniej aniżeli 3godz w maratonie). Po mojemu to zdrowo można się ujechać biegając 4 razy 5km w tempie 10-12 sek/km szybciej niż TM na przerwie 4min. Ja bym takiego treningu raczej nie zniósł, a jeśli bym go wytrzymał to pewnie by mnie potwornie ujechało. Weźmy przykład ze światowej czołówki, elita maraton załóżmy po 3.00/km, to wg tego nie dałby rady pobiec 4 razy 5km po 2.50 (wątpię aby to miało sens), co najwyżej 10 razy 1km.
R.S.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze:
Rolli pisze:
Nie napisałeś na jaki wynik ten trening (pewnie dla tych wolniejszych, wolniej aniżeli 3godz w maratonie). Po mojemu to zdrowo można się ujechać biegając 4 razy 5km w tempie 10-12 sek/km szybciej niż TM na przerwie 4min. Ja bym takiego treningu raczej nie zniósł, a jeśli bym go wytrzymał to pewnie by mnie potwornie ujechało. Weźmy przykład ze światowej czołówki, elita maraton załóżmy po 3.00/km, to wg tego nie dałby rady pobiec 4 razy 5km po 2.50 (wątpię aby to miało sens), co najwyżej 10 razy 1km.
Moje bylo 2:39.
Znajomy... 2:14... biegal w przygotowaniu 20x1km w 3:00->2:50 (ostatni). Jak znajde jego trening to zobacze ile bylo na 4x5km.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ