Obciążenia tydzień przed półmaratonem
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 55 minut
- Życiówka w maratonie: brak
Hej. 24.3 startuje w moim pierwszym półmaratonie, forma na przebiegnięcie już jest ale chciałbym żeby czas był poniżej 2h, tydzień przed maratonem schodze z obciązenie krótsze biegi mniej siłowych ćwiczeń, natomiast chciałbym dojeżdzać codziennie rowerem do pracy (ok.35-40 min w jedna stronę) oraz pograć z chłopakami w piłkę w czwartek. Jaki to może mieć wpływ na moją forme i czas uzyskany w zawodach (czy piątek i sobota odpoczynku wystarczą)?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
40 min na rowerze nie zaszkodzi. Piłka to zależy, ile gracie, jak gracie itd. Chociaż na 3 dni przed zawodami to ja nawet ostrożniej chodze żeby nie złapać niepotrzebnej kontuzji 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
A dałbyś rade ten ostatni tydzień dojeżdżać w inny sposób?
Z piłki to na 100% bym zrezygnował. 1,5h to bardzo dużo. Raz, że się zmęczysz, a dwa, że możesz złapać kontuzje, a o te w piłce nie problem.
Z piłki to na 100% bym zrezygnował. 1,5h to bardzo dużo. Raz, że się zmęczysz, a dwa, że możesz złapać kontuzje, a o te w piłce nie problem.
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41'25"
- Życiówka w maratonie: 4h01'38"
Jak wyżej. Rowerkiem tak na spokojnie możesz do pracy jeździć - piłkę zdecydowanie odradzam.
- Paweł100
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 49:42
Rower nie zaszkodzi. Ja też biegnę 24.03 i mam piłkę we wtorek, którą sobie odpuszczam. Głupio byłoby złapać kontuzję kilka dni przed zawodami.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Oczywiście zgodzę się z kolegami.
Na mnie piłka działa koszmarnie i pewnie nie grałbym nawet na 2 tygodnie przed.
Dla tych którzy są przed taperingiem pozwolę sobie zareklamować wpis na ten temat.
http://www.biegowi.pl/pl/content/6-blog
Ogólnie są to badania na temat wpływu 3 tyg. zluzowania w postaci obniżonej objętości przy zachowaniu treningów interwałowych, ale wyrzuceniu biegów ciągłych, tempo run.
Mam nadzieje, że się spodoba.
Na mnie piłka działa koszmarnie i pewnie nie grałbym nawet na 2 tygodnie przed.

Dla tych którzy są przed taperingiem pozwolę sobie zareklamować wpis na ten temat.
http://www.biegowi.pl/pl/content/6-blog
Ogólnie są to badania na temat wpływu 3 tyg. zluzowania w postaci obniżonej objętości przy zachowaniu treningów interwałowych, ale wyrzuceniu biegów ciągłych, tempo run.
Mam nadzieje, że się spodoba.