Raz w tygodniu mam zamiar robić podbiegi.
Ile potruchtać przed podbiegami,ile razy pokonać podbieg,ile truchtać po podbiegach i czy wogóle truchtać,czy nie zakończyć na podbiegach?
Podbiegi.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''
Blog
Komentarze

Blog
Komentarze

- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: brak
Na początek radziłbym Ci coś o max. nachyleniu 5%, długość 100-120m optymalnie.
3-4 powtórzenia, w górę sprint, ile dasz radę, a w dół truchcikiem.
I zdecydowanie na koniec treningu, zacznij od lekkiej rozgrzewki, potem np. 20-30' ciągłego w I zakresie, podbiegi na sam koniec.
Tyle od amatora
I zdecydowanie na koniec treningu, zacznij od lekkiej rozgrzewki, potem np. 20-30' ciągłego w I zakresie, podbiegi na sam koniec.
Tyle od amatora

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:09
- Życiówka w maratonie: 3:24:33
w górę sprint?grim80 pisze:Na początek radziłbym Ci coś o max. nachyleniu 5%, długość 100-120m optymalnie.
Tyle od amatora
jeżeli zaczynałbym to biegałbym wolniej
21.097 1:22:57
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Na początku to bym się zastanowił do czego mi podbiegi tzn. do czego trenuję. Od tego zależy ich długość, kąt nachylenia, ilość. Nie w trupa bo tak zrobisz dwa pierwsze mocno a każdy następny na kolanach. Nie o to chodzi. Poczytaj wątki na forum, bo było kilka ciekawych, jak chociażby ten viewtopic.php?f=12&t=31550azile pisze:Raz w tygodniu mam zamiar robić podbiegi.
Ile potruchtać przed podbiegami,ile razy pokonać podbieg,ile truchtać po podbiegach i czy wogóle truchtać,czy nie zakończyć na podbiegach?
W podanym wątku Santiago podaje linki do artykułów, które warto przeczytać.