Czy taki czas jest dobry?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bardzo dobry, tylko nie wiem, czy jest na świecie takie dziecko, które w wieku 6 lat pobiegnie 16'' na 100m.
Pozdro, RobsonP
Pozdro, RobsonP
-
- Rozgrzewający Się
Chodzi mi o 16 sekund 
Wydaje mi się, że synek jest szybki, ale nie mam żadnego odniesienia, dlatego pytam.
Synkowi mąż mierzył czas, może coś poplątał. Zmierzę mu sama dokładnie.

Wydaje mi się, że synek jest szybki, ale nie mam żadnego odniesienia, dlatego pytam.
Synkowi mąż mierzył czas, może coś poplątał. Zmierzę mu sama dokładnie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:22
nie róbcie mu Państwo za często takiego spr bo mu zaszkodzi 
a co do czasu, to szczerze mówiąc nie wierze w to, 16s na 100m to jest dobry czas na dziewczynę w moim wieku (17lat), nawet jeśli ten maluch jest wysoki i wgl to nie wyobrażam sb jak szybko musiał by przebierać jednak wciąż krótkimi nogami żeby nabiegać taki czas
Jednak jeżeli to prawda to szykujcie go na igrzyska za kilka /kilkanaście lat
pozdr;)

a co do czasu, to szczerze mówiąc nie wierze w to, 16s na 100m to jest dobry czas na dziewczynę w moim wieku (17lat), nawet jeśli ten maluch jest wysoki i wgl to nie wyobrażam sb jak szybko musiał by przebierać jednak wciąż krótkimi nogami żeby nabiegać taki czas

Jednak jeżeli to prawda to szykujcie go na igrzyska za kilka /kilkanaście lat

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
Bez przesady tuż to trzeba robić krok przynajmnije 1,5m a on pewnie ma z metr :D na bieżni to ?
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Powiem tak -> Dajcie dziecku być dzieckiem 

- lukaskl123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45
dokladnie niech narazie dziecko nie robi sb takich sprawdzianow bo na pewno zaszkodzi bo organizm nie jest jeszcze na tyle rozwiniety by moc biegac mocne odcinki..... dopiero niech zacznie gdzies np. kolo 11 roku zycia chociaz to tez moze byc za wczesnie zalezy wszystko od organizmu i warunkow fiz.dziecka.
-
- Rozgrzewający Się
Witam ponownie.
Synek lubi się ścigać. Prześciga starszą siostrę i jej koleżankę wyższą o głowę.
Zmierzyłam małemu czas na 60 m i ma 14,47 sek. Nie wiem czy to ok czy nie? Synek biegł bez rozgrzewki.
Można trenować takiego maluszka gdzieś pod kątem biegów? Bo jakoś na necie nie znalazłam treningów tylko z biegów. Trener piłki nożnej twierdzi, że im wcześniej się rozpocznie trening tym lepiej.
Jeszcze dodam, że synek ma około 120 cm a 6 lat skończy w grudniu.
Synek lubi się ścigać. Prześciga starszą siostrę i jej koleżankę wyższą o głowę.
Zmierzyłam małemu czas na 60 m i ma 14,47 sek. Nie wiem czy to ok czy nie? Synek biegł bez rozgrzewki.
Można trenować takiego maluszka gdzieś pod kątem biegów? Bo jakoś na necie nie znalazłam treningów tylko z biegów. Trener piłki nożnej twierdzi, że im wcześniej się rozpocznie trening tym lepiej.
Jeszcze dodam, że synek ma około 120 cm a 6 lat skończy w grudniu.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Yanian czas synka jest NIEZIEMSKI!
Nierealny..
nadludzki!
W wieku 6 lat nie trenuje sie dziecka jak dorosłego. Jeśli lubi sport, bieganie, to niech sprawia mu to przyjemność. Wystarczy jak wygania sie z rówieśnikami na szkolnej przerwie i W-Fie. Jeśli lubi piłke nożna, to można by go zapisać do jakiegoś klubu żeby rozwijał technikę. Z tej mąki może być chleb!
Nierealny..
nadludzki!
W wieku 6 lat nie trenuje sie dziecka jak dorosłego. Jeśli lubi sport, bieganie, to niech sprawia mu to przyjemność. Wystarczy jak wygania sie z rówieśnikami na szkolnej przerwie i W-Fie. Jeśli lubi piłke nożna, to można by go zapisać do jakiegoś klubu żeby rozwijał technikę. Z tej mąki może być chleb!
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Bez przesadyIXOF pisze:nie róbcie mu Państwo za często takiego spr bo mu zaszkodzi
a co do czasu, to szczerze mówiąc nie wierze w to, 16s na 100m to jest dobry czas na dziewczynę w moim wieku (17lat), nawet jeśli ten maluch jest wysoki i wgl to nie wyobrażam sb jak szybko musiał by przebierać jednak wciąż krótkimi nogami żeby nabiegać taki czas![]()

Ja w Twoim wieku biegałem 100m w 11:98s bez treningu, na 60m rekord 7:15s.
Niestety nikt się mną nawet nie zainteresował, więc nie były to widocznie czasy warte zachodu (oba uzyskane na zawodach).
A aktualnie sporo mi brakuje do takiej szybkości

-
- Rozgrzewający Się
Dowiedziałam się od WFistki, że u nas w Polsce jest marnie z biegami i nie ma gdzie trenować.
Czy można jakoś trenować takiego maluszka? Jak go uczyć techniki biegu? Nic nie wiem na ten temat a podobno czym wcześniej tym lepiej.
Czy można jakoś trenować takiego maluszka? Jak go uczyć techniki biegu? Nic nie wiem na ten temat a podobno czym wcześniej tym lepiej.