Powrót do biegania.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
gokoko
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam mam lat 17 i chciałbym się zapytać jak zacząć ponownie biegać??Biegałem w wakacje na początku nich właściwie. Chciałbym jednak od teraz biegać już na poważnie aby wystartować w pierwszych zawodach a docelowo w maratonie??Jak znaleźć motywacje aby wyjść biegać ??Jaki plan przyjąć treningowy? Na razie do tej pory biegałem w butach nike + air pegasus 27 i z nike + sportband.
PKO
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Żeby bieganie "na poważnie" miało sens musisz być systematyczny, a w tym może Ci pomóc tylko motywacja i odpowiednio dobrany cel :usmiech: Bez tego trudno będzie Ci wyjść na trening w niesprzyjających warunkach.
Zawsze możesz postawić sobie cel, który w pewien sposób "rozreklamujesz" wśród znajomych, rodziny itp, np. "Zobaczycie, za rok przebiegne półmaraton" albo "W maju uda mi się przebiec 10 km w 50 minut". Będziesz wtedy chciał udowodnić innym, że jesteś w stanie tego dokonać. Jeszcze lepiej byłoby coś takiego zadeklarować swojej sympatii albo dziewczynie, która Ci się podoba :usmiech: Mógłbyś jej wtedy zaimponować charakterem i wytrwałością, a to dodatkowo motywowałoby Cię do wysiłku :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Motywacje do biegania?
Po prostu trzeba to lubić :hej:
Mnie trzy godzinny bieg sprawia największą przyjemność.
Niestety nie moim ścięgną niekoniecznie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ