Trening tylko sobota i niedziela

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

Witam , problem polega na tym ze od przyszlego tyg moge trenowac tylko w sobote i niedziele, w przyszlym roku biegne polmaraton na torze Silverstone, ze dwa razy 10K, i jestem zgloszony do London Marathon 2013 ale jeszcze nie wiem czy sie dostalem jak nie to bedzie inny ,teraz tak tak 1/2 maraton biegne okolo1:40, 10k okolo 42 minut, i chcialbym zeby ten trening w sob i niedz, byl rozwojowy czy wystarczy samo bieganie dystansow czy powinno sie jakos to ulozyc.

Obrazek
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
PKO
tomek_runner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie jestem ekspertem więc proszę podziel to co mówię na pół. Jak przejrzysz sobie plany treningowe to łatwo zauważyć że każdy jest minimum 3 dni a optymalnie to 4-5 dni na dłuższe dystanse dla zaawansowanych. Ważne sa odpoczynki jako czas regeneracji i cięższe akcenty jako elementy "rozwojowe" jak sam to ująłeś. Ni cholery akcentów z wybieganiami i regeneracją nie potrafiłbym połączyć w dwa dni treningowe i to jeszcze dzień po dniu :bum: nie wiem na jakie czasy się nastawiasz - może chcesz tylko przebiec maraton/półmaraton - wtedy faktycznie tylko wybiegania ci wystarczą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ