Mam pytanie związane z... kurcze, wytłumacze to

Jestem człowiekiem dosyć wysportowanym (nie skromnie powiem "bardzo wysportowanym"

mam nadzieje, że ktoś mnie zrozumiał

... i daleka droge przed soba.arko The runner pisze:PGłównym celem jest przebiec 5 km w 16-17 minut, teraz moje czasy to jakieś 19 minut. A takim naprawdę poważnym celem jest przebiegnięcie kilometra w 2:20 ale na to mam duuużo czasu.
Nie ma reguły, po jakim czasie, im mocniej i im częściej będziesz trenował tym więcej czasu potrzebnego jest na regenerację, w każdym sporcie sa podobne zasady.arko The runner pisze:5 km w 16-17 minut, teraz moje czasy to jakieś 19 minut. .........poważnym celem jest przebiegnięcie kilometra w 2:20
Jak coś to mam 17 lat, 185 cm wzrostu i 72 kg wagi.
Adam Klein pisze:Nie ma reguły, po jakim czasie, im mocniej i im częściej będziesz trenował tym więcej czasu potrzebnego jest na regenerację, w każdym sporcie sa podobne zasady.arko The runner pisze:5 km w 16-17 minut, teraz moje czasy to jakieś 19 minut. .........poważnym celem jest przebiegnięcie kilometra w 2:20
Jak coś to mam 17 lat, 185 cm wzrostu i 72 kg wagi.
2:20 na 1000m to już jest taki poziom, że będziesz musiał odpuścić inne sportowe hobby.
byłbyś już niezłą torpedąarko The runner pisze: Może przesadziłem z tym 2:20/km![]()
I chcesz biegać (zakładając podane przez ciebie górne czas/dystans) 8 km w czasie 50 min. to nawet jak dla mnie początkującego amatora tempo powyżej 6 jest to zwyczajny spacer. Ja np. taki truchcik robię sobie czasami dzień po długim lub intensywnym wybieganiu na rozprostowanie nóg. To tak jak długa rozgrzewkaarko The runner pisze:"bardzo wysportowanym"), kondycję mam dobrą,