Początkujący biegacz
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam jestem początkującym biegaczem , biegam w sumie od ok 3 miesięcy z tym że zaczynałem od marszobiegów . Mam następujące pytanie czy biegając łagodne interwały czyli 1 min szybciej 1min wolniej , i tak ok 7-9 powtórzeń polepszy się mój czas na krótkich dystansach czyli 400 , 800 ,1000 m . Jeżeli taki trening nie przyniesie rezultatów to proszę o podanie jakiegoś innego z uwzględnieniem że jestem mocno początkujący .
Z góry dziękuję za pomoc .
Z góry dziękuję za pomoc .
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:22
rezultaty da ale czy duże?? wg mnie powinieneś zróżnicować trening, jakieś wybieganko, skipy raz w tygodniu, przebieżki, to da Ci efekt
co do planów , podaj życiówki jakieś żeby było wiadomo na co Cie stać
co do planów , podaj życiówki jakieś żeby było wiadomo na co Cie stać
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
kiedy najlepiej biegać? czytałem, że najlepiej jest rozpocząć bieg 15 minut po obudzeniu - podobno najlepsze efekty w zrzucaniu tłuszczu.
Tu pracuję i zapraszam: Wprowadzanie na rynek nowego produktu
-
- Wyga
http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=1548albercik7 pisze:kiedy najlepiej biegać? czytałem, że najlepiej jest rozpocząć bieg 15 minut po obudzeniu - podobno najlepsze efekty w zrzucaniu tłuszczu.
Nawet się obudzić i rozgrzać nie zdążysz, organizm na tym ucierpi i w efekcie będziesz biegać mniej intensywnie, niżbyś mógł.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Rozsiewanie tych bzdur wszem i wobec jest juz conajmniej denerwujace...albercik7 pisze:kiedy najlepiej biegać? czytałem, że najlepiej jest rozpocząć bieg 15 minut po obudzeniu - podobno najlepsze efekty w zrzucaniu tłuszczu.
-
- Zaprawiony W Bojach
nie ma nic wspólnego, koles tak naprawde reklamuje swój produkt do którego linka ma w podpisie a nie radzi. powinno się takich wywalać.
-
- Rozgrzewający Się
W tempie konwersacyjnym jestem w stanie przebiec ok.godzinę , więcej w sumie nie biegałem więcej ale po takim treningu czułem że spokojnie mógł bym jeszcze więcej jak bym chciał. Jestem w stanie trenować 2 razy dziennie ale tylko do końca wakacji , potem już tylko 1 raz dziennie .
-
- Zaprawiony W Bojach
hmm.. dziwnie trochę, faktycznie szybkość i szybkość..
jesteś w stanie przebiec wolno godzinę, ale 800m powyżej 3min to kiepsko, 1km biegłem ostatnio na treningu w okolicy 4:20 i to już jakieś tępo jest, w dużych odstępach czasowych klepałeś te życiówki ??
jesteś w stanie przebiec wolno godzinę, ale 800m powyżej 3min to kiepsko, 1km biegłem ostatnio na treningu w okolicy 4:20 i to już jakieś tępo jest, w dużych odstępach czasowych klepałeś te życiówki ??
-
- Rozgrzewający Się
Wynik na 800 szczerze mówiąc nie jest do końca dokładny ponieważ mam do dyspozycji tylko bieżnie 300 m , spróbuję za kilka dni wybrać się na 400m bieżnie i podać dokładny czas.
-
- Zaprawiony W Bojach
nom to czasy są w miarę zbliżone do sb, polecał bym zacząć od spokojnych wybiegań na początek, potem włączyć Twoje interwały i raz na dwa tyg spróbować treningu 6x 400-1000m każdy odcinek biegnąć mocno ale nie na maksa. i raz w tygodniu skipy a,b,c i jak masz do dyspozycji do podbiegi