Trening bieg na 100m. Początkujący.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
michalevox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, chciałbym zacząć trenowacbieg na 100m tylko nie wiem jak zacząć itp. Więc proszę o jakiś trening czy coś w tym stylu.

Mam 18 lat.
Waga 92-5kg
Czas 60m- 8.2 (mierzony 2 mies.temu, waga wtedy ok.94)
PKO
RobsonP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam!
Po pierwsze ile masz wzrostu, bo ciężar dość spory? Ale jeśli to masa mięśniowa to raczej okej. Ponadto po co chcesz trenować te 100m? Pod jakies zawody, czy ogólnie dla siebie? Jaki czas zamierzasz osiągnąć, ewentualnie w jakim okresie?
Pozdrawiam.
RobsonP
michalevox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wzrost ok 190 cm. Biegać chcę zacząć dla siebie. Czas nie gra roli, każdy ma inny organizm więc po co się spinac :). A wynik będzie taki jaka forma. :)
dziękuję
RobsonP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Możemy coś spróbować razem. Ukończyłem AWF w Poznaniu i sam sporo trenowałem i to wiele różnych sportów. Próbowałeś cokolwiek sam trenować, biegać, itp.? Czy masz dostęp do bieżni?
RobsonP
michalevox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegalem tyle co na wf w szkole, poza szkołą tylko skok w zwyz, lecz też nie długo. Mi się wydaje, że ja powinienem zacząć od kondycji, bo z nią to kiepsko max. 3km i zdycham. Ale i tak nie wiem cŻy kondycja jest aż tak ważna w biegu na 100m., nie znam się na tym. Mam dostęp do bieżni.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ