Pomoc w treningu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Quincy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Trening, który mam Wam zamiar przedstawić jest specjalnie opracowanym treningiem dla sędziów piłki nożnej mający im pomóc w przygotowaniu do rundy. Jako, że sam jestem sędzią bazuję na tym treningu, ale potrzebuje Waszej pomocy.
Oto trening - http://www.pdf-archive.com/2012/07/08/t ... iew/page/1

Ćwiczenia "Wtorek-Czwartek" mam zamiar zastąpić Mobilną Siłownią Sebastiana Coe, jako, że nigdy nie przepadałem za ćwiczeniem na siłowni.
Sytuacja rysuje się tak : poniedziałek-środa-piątek = bieganie, wtorek-czwartek = ćwiczenia
Niemniej jednak chciałbym skorzystać jeszcze z soboty by niedzielę mieć wolną. Dlatego pomyślałem by w sobotę zarówno biegać, jak i ćwiczyć. Problem polega na tym, że nie wiem jaki typ biegu dołączyć do soboty. Czy robić to według treningu, po prostu będę biegał jeden dzień dłużej, czy np. zrobić sobie 30 minutowy bieg spokojnym tempem ? Przypominam, że po tym mam zamiar zrobić ćwiczenia.

I jeszcze jedna sprawa :pierwsze dwa tygodnie to trucht. Na jakim tętnie trzeba go biec ? Niestety nie ma tam napisane, może Wy będziecie w stanie mi pomóc.

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam,
Quincy :)
PKO
Awatar użytkownika
Krzysztof Janik
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spokojnie ci wystarczy te 5 treningów nie musisz nic dokładać, regeneracja jest ważniejsza niż sam trening. Jeśli wcześniej nie trenowałeś regularnie to teraz nie ma sensu przesadzać z obciążeniami.
Trucht to trucht, nie musisz bazować na tętnie. To ma być spokojny regeneracyjny bieg.
Pozdrawiam
Trener Krzysztof Janik

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ