gra w piłkę a bieganie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
XerOssa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42,30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, często gram w piłkę i się zastanawiam czy nie przeszkodzi mi to w treningach?? Te granie w piłkę polega na mocnych strzałach i częstych sprintach. Kontuzji się raczej nie boję ale czy nie przeszkodzi mi to w poprawianiu rezultatów na 10k?? (42.30)
PKO
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03

Nieprzeczytany post

Ja również biegam i w dni wolne często gram w piłkę, wydaje mi się, że to może tylko pomóc w osiąganiu lepszych wyników, trochę inne mięśnie wtedy pracują, więc zawsze jest to jakieś urozmaicenie. Nie polecam jednak robić jednego dnia treningu biegowego a potem grać w nogę, można się łatwo zajechać.
Awatar użytkownika
XerOssa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42,30

Nieprzeczytany post

Co do sprintów za piłką to wiem, że się przydadzą ale co do kopania piłki to już nie wiem.
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03

Nieprzeczytany post

XerOssa pisze:Co do sprintów za piłką to wiem, że się przydadzą ale co do kopania piłki to już nie wiem.
Nie sądzę aby kopanie piłki mogłoby być przeszkodą w osiąganiu lepszych rezultatów, poza tym jeśli lubisz grać w piłkę to nie powinieneś z niej rezygnować, nie ma co szukać niepotrzebnych problemów.
Awatar użytkownika
hxcv1679
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

wszystko jest w należytym porządku wczoraj meczyk dzisiaj przebierz ka nie powiem bym nie czuł tego w nogach ale jest wszytko ok :) pozdrawiam
Bartosh_5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie od dłuższej gry w piłkę bolą piszczele i dlatego straram się nie grać, ale to sprawa indywidualna.
Awatar użytkownika
bieska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

XerOssa pisze:Co do sprintów za piłką to wiem, że się przydadzą ale co do kopania piłki to już nie wiem.
Gram w siatkę i dodatkowo od 3 miesięcy biegam. Widzę ogólną poprawę w grze jeśli chodzi o siłę i wytrzymałość, więc pewnie i Tobie też się z czasem poprawi co nieco :taktak:
Szukajka nie gryzie!!!!!!

Przyjaciół nie poznajemy w biedzie, ale po tym, jak znoszą nasz sukces.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja jak zacząłem poważniej trenować to z piłki zrezygnowałem całkowicie..
miałem spore problemy z przyczepami mięśni. może dlatego że jestem raczej
zawodnikiem siłowym (na boisku) czyli dużo naprawde mocnej gry i sporo zrywów..
teraz od czasu do czasu (rok nie grałem) jeżdżę na orlik ale to raz żę dla zabawy a dwa że max 1x w tygodniu.
ale przed ważną imprezą jak włączam mocne treningi jak teraz to odpuszczam piłke całkowicie..
aryst
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jeśli w tygodniu trafi mi się jakiś wypad na piłkę, to po prostu odpuszczam sesję interwałową - piłka ją świetnie zastępuje :bleble:
A tak z drugiej strony, to odkąd zacząłem biegać i złapałem trochę więcej kondycji, to w końcu potrafię utrzymac przyzwoity poziom od pierwsze do ostatniej minuty, wcześniej zawsze druga część gry rozpoczynała dramat:)
PB: 10 km - 39:50; 21,097m -01:29:39; 42,195m- 3:22:12
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ