Komentarz do artykułu Bieganie naturalne
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Bieganie naturalne
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na kwietniowym obozie trzymaliśmy za rękę Adama "Wzorcowego", na majowym wszystko wskazuje na to, że trener zafunduje nam przebieżki ze strusiem...ciekawe w jakim rytmie biega...
-
- Zaprawiony W Bojach
I wydaje się Tobie że Ja mając na talerzu Mojej zachodniej kultury wygodnie podaną ofertę obuwia, sprzętu odzieżowego i pomiarowego, a więc tego bez czego nie Mógłbym się ruszyć na trening porzucę to wszystko i będę latał na bosaka w rytmie?yacool pisze: Celem tej publikacji jest próba uchwycenia tego, co uniwersalne dla wszystkich, bez względu na kolor skóry i szerokość geograficzną, na której przyszło nam żyć. Tym czymś jest rytm.
Bieganie naturalne to bieganie w rytmie, który prowadzi do transu.
I wydaje się Tobie że Ja mając za sobą moje ogrodzenie szczelnie chroniące Mnie przed innymi porzucę je i będę biegał z kimś trzymając go za rękę?
I wydaje się Tobie że Ja mając wieki przewagi nad ludami pierwotnymi jeśli chodzi o technologie i naukę będę teraz wprowadzał się w tras rytmem?
… to dobrze się Tobie wydaje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Faktycznie coś w tym jest. Aż tak tematu nie mam zgłębionego, ale kilka razy udało mi się ustalić taki rytm biegu, że skojarzył mi się z muzyką. Biegłem raz koło jednej osoby i słyszałem jak miała nierówny rytm, tak lekko słyszalny. Oczywiście to u kogoś to jest łatwo, ale u siebie to wyczuć to już jest dużo trudniej. 

-
- Zaprawiony W Bojach
Tak mnie teraz natchło.
A jakby zrobić sobie taką mp3 z rytmem i według niej stukać butami słuchając zamiast muzyki? Zawsze to mniej podejrzane niż bieganie z osobnikiem tej samej płci za rękę. 

-
- Wyga
Taka mp3 już kiedyś została stworzona przez szanownego trenejro yacoolainfomsp pisze:Tak mnie teraz natchło.A jakby zrobić sobie taką mp3 z rytmem i według niej stukać butami słuchając zamiast muzyki? Zawsze to mniej podejrzane niż bieganie z osobnikiem tej samej płci za rękę.

Pozdrawiam,
Biegający z Adamem Wzorcowym

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kombinowałem coś z tym:
djembe_001 (ten motyw mam zapętlony na płycie)
djembe_002
Potem jednak dostałem do łapek prawdziwe djembe i na nim gram. Odrzuciłem więc protezy, bo po sesji na bębnie, aż huczy we łbie w trakcie biegania
djembe_001 (ten motyw mam zapętlony na płycie)
djembe_002
Potem jednak dostałem do łapek prawdziwe djembe i na nim gram. Odrzuciłem więc protezy, bo po sesji na bębnie, aż huczy we łbie w trakcie biegania
-
- Zaprawiony W Bojach
moim zdaniem to trochę bez sensu info...
kadencja 180 to pewien wzór tylko, że on podlega osobistym modyfikacjom.
sztuczne wtłaczanie się w jakąkolwiek kadencję jest bez sensu.
na początek, by obczaić gdzie to mniej więcej jest, jak to się czuje, ok.
ale zaraz potem trzeba z tego zrezygnować by znaleźć własna optymalną kadencję - może to będzie 175 a może 185? niby 5 kroków na minutę a jednak różnica spora.
ćwiczenia koordynacyjne pozwolą tobie wyćwiczyć na tyle poczucie rytmu, że proteza w słuchawkach nie będzie potrzebna. be 180 bpm na uszach niczym się nie różni od micoacha wykrzykującego komunikaty i pilnującego stref.
ale zaraz potem trzeba z tego zrezygnować by znaleźć własna optymalną kadencję - może to będzie 175 a może 185? niby 5 kroków na minutę a jednak różnica spora.
ćwiczenia koordynacyjne pozwolą tobie wyćwiczyć na tyle poczucie rytmu, że proteza w słuchawkach nie będzie potrzebna. be 180 bpm na uszach niczym się nie różni od micoacha wykrzykującego komunikaty i pilnującego stref.
-
- Zaprawiony W Bojach
Zgadzam się w zupełności. Trochę chyba mam już dystansu do życia, by nie wierzyć w cudowne rozwiązania i drogi na skróty. To pisałem tak pół-żartem. Żeby dobrze biegać trzeba swoje wybiegać, a nie teoretyzować.Qba Krause pisze:moim zdaniem to trochę bez sensu info...
-
- Zaprawiony W Bojach
Problem z tym co piszesz miałem taki, że najpierw musiałem w to uwierzyć i zacząć szukać a dopiero gdy odkryłem swój rytm, zaczynam rozumieć o czym mowa 
-------------------------------------
Czy jest gdzieś więcej animacji lub nagrań z różnymi układami statycznymi?

-------------------------------------
Czy jest gdzieś więcej animacji lub nagrań z różnymi układami statycznymi?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, II turnus już 18-20 maja, tym razem mamy szansę pobiegać nie tylko z "Wzorcowym", ale i strusiami, końmi i kto wie kim/ czym jeszczeBogil pisze:Będzie jeszcze kiedyś taki obóz z "polskim Sentayehu Eshetu" ?

szczegóły dotyczące obozu TU.