squash w planie treningowym

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
loki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, zaczynam właśnie drugi sezon mojej zabawy z bieganiem i zamierzam skorzystać z dwóch planów treningowych do piątki a potem do do dyszki. Akurat fajnie pasują mi do imprez, które chce zaliczyć. Mam tylko wątpliwość - raz w tygodniu gram w squasha i zastanawiam się jak go sobie wpleść w te plany. Wtedy kiedy jest dwudniowy odstęp w bieganiu? Ma to w ogóle jakieś znaczenie dla organizmu?
PKO
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

loki pisze:Witam, zaczynam właśnie drugi sezon mojej zabawy z bieganiem i zamierzam skorzystać z dwóch planów treningowych do piątki a potem do do dyszki. Akurat fajnie pasują mi do imprez, które chce zaliczyć. Mam tylko wątpliwość - raz w tygodniu gram w squasha i zastanawiam się jak go sobie wpleść w te plany. Wtedy kiedy jest dwudniowy odstęp w bieganiu? Ma to w ogóle jakieś znaczenie dla organizmu?
pewnie ma jakiś tam :D ja byłem parokrotnie na squashu i wiem że daje nieźle popalić :D
ale odstępów nie robiłem.. nawet więcej powiem.. zdarzało sie że biegałem rano a squash wypadał wieczorem..
co prawde ja dużo w to nie grałem bo może z 5x w tym 4x biegałem wcześniej (rano) więc nie do końca mój przykład jest tu dobry..
ale myśle że jeśli grasz po godzinie w tygodniu to nie będzie miało to aż takiego wpływu..
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Kiedyś na forum rowerowym ktoś w podobnym tonie pytał, czy wpleść odkurzanie pokoju do planu i czy ma to jakiś wpływ na formę, bo on się nieźle przy tym męczy ;).
The faster you are, the slower life goes by.
loki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:50

Nieprzeczytany post

Pewnie zależy od wielkości pokoju. ;) Tak zapytałem, bo dość intensywnie gram w tego squasha i wysiłek pewnie będzie większy niż w sporej części treningów biegowych (w końcu tu się gra na całego).
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jeśli grasz w squasha raz w tygodniu, to niezależnie od treningu biegowego (3x tygodniowo) spokojnie możesz to robić nadal. W którym dniu tygodnia? To raczej jest bez znaczenia. Co najwyżej unikaj konfiguracji bieganie - squash - bieganie bez dnia odpoczynku. Generalnie przeplatanie biegania innymi dyscyplinami jest zalecane, oczywiście przy zachowaniu umiaru, żeby nie trenować 7 razy w tygodniu i się nie zarżnąć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ