Buty a zima
- Pentagram3D
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
hej, miałem dwa bardzo podobne modele do tego( niestety nie pamiętam kodu) Ponieważ uwielbiam latać zimą przerabiałem Twoje rozterki na własnych nogach. W mojej ocenie średni sprawdzą się zimą. Cena wydaje się atrakcyjna ale będziesz się ślizgał, przynajmniej dla mnie chodniki były bardziej zdradliwe niż śnieg. W swoich asfaltowych asicsach wolałem właśnie wpaść na jakieś szkolne boisko i biec po śniegu niż po chodnikach, ale to tylko moja ocena. Obecnie z uwagi na brak kasy sam rozważam asfaltówki asicsa dla pronatorów lub get trabuco 13, które da się kupić za 300zł, po głowie chodzi mi zakup nakładek z 10cioma kolcami zapinanymi pod podeszwę. 
Dotarłem do tego http://bieganie.pl/?cat=20&id=1290&show=1 i teraz chyba wycofam się z mojej propozycji. Fakt, że brak przyczepności w fazie odbicia ...
muszę przemyśleć drugi zestaw z testu
jeśli masz mozliwość obejrzenia butów na żywo, to przy przymiarce zobacz czy nie są zbyt wysokie, ja kiepsko się czułem w swoich powiedzmy wysokich asicsach na śliskim, min dlatego rozważam gel trabuco,

Dotarłem do tego http://bieganie.pl/?cat=20&id=1290&show=1 i teraz chyba wycofam się z mojej propozycji. Fakt, że brak przyczepności w fazie odbicia ...

jeśli masz mozliwość obejrzenia butów na żywo, to przy przymiarce zobacz czy nie są zbyt wysokie, ja kiepsko się czułem w swoich powiedzmy wysokich asicsach na śliskim, min dlatego rozważam gel trabuco,
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 09:37 przez a.gadula, łącznie zmieniany 1 raz.
- Philippos
- Wyga
buty, o których piszesz, nie sprawdzą się w zimie (jeśli nie założysz na nie nakładek), chyba że planujesz się poślizgać
Zasadnicze znaczenie ma tutaj bieżnik - musi być przyczepny i "głęboki", żeby uniknąć dachowania. Sam zeszłą zimę przebiegałem w jakichś tańszych terenowych Kalenji i dały radę, choć nie były dedykowane na zimę.

- Pentagram3D
- Rozgrzewający Się