Ciężki powrót po roztrenowaniu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
- Życiówka w maratonie: brak
Po okresie roztrenowania wznowiłem treningi biegowe. Liczyłem się z tym, że może być ciężko ale to, czego doświadczam to jakieś przegięcie pały. Mam strasznie wysokie tętno, o dobre 10 uderzeń na minutę większe niż normalnie. Przy prędkościach E puls jest jak przy BC2, natomiast przy prędkościach z BC2 jest niczym z Danielsowskiego T. I to nie, z takiego extended tylko normalnego, 20-sto minutowego. Przy prędkościach o ponad pół minuty na kilometr wolniejszych!!! Nie wiem o co chodzi. Dodam, że moje tętno spoczynkowe jest zupełnie normalne, pomiędzy 41-48. Nie wiem czy mam ciągnąć treningi tak jak dotychczas i nie zwracać uwagi na tętno, czyli wziąć na przeczekanie, czy też może zwolnić. Moglibyście coś poradzić?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
- Życiówka w maratonie: brak
Moje roztrenowanie trwało 2 tygodnie. W zasadzie codziennie robiłem ćwiczenia typu pompki, brzuszki, core stability, półprzysiady i wspięcia na palce. Tylko raz poszedłem na rower (brak czasu), biegałem 3 razy w tygodniu po około 10 km. Każdy następny bieg był z wyższym tętnem przy podobnych prędkościach. Przedtem biegałem 7 razy w tygodniu, razem około 70-90 km. Dzisiaj był mój czwarty dzień treningu pod rząd (zacząłem w poniedziałek), tętno trochę niższe, ale dlatego, że radykalnie zmniejszyłem prędkość.. czy podczas roztrenowania, uprawiałeś jakieś inne sporty, byleś aktywny fizycznie ?