Mój pierwszy maraton

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
bartonik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Otóż chciałbym przebiec swój pierwszy w życiu maraton na cel ustawiłem sobie Cracovia maraton 2012 czyli na 22 kwietnia.
Biegałem swego czasu po 20 kilometrów nie brałem udziału w zawodach ale miałem dwuletnia przerwę, i powróciłem do biegania i na chwile obecną takie 8 km przebiegnę spokojnym tempem w około 50 minut.
Chciałem się dowiedzieć czy ten plan będzie dla mnie dobry http://bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=129 ?
I jak go zmodyfikować żeby odpowiednio wydłużyć do 34 tygodni:)
Ewentulnie czy jest gdzie maraton 12 lutego na południu polski?
PKO
iściak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

biegam tym samym pod ten sam maraton. :hejhej: jak skończę 17 tydzień to chyba będę po prostu analogicznie wydłużał kilometraż aż do bps /pewnie spróbuje jakichś 30-stek w międzyczasie/. ale do tego jeszcze dużo pracy i czasu, więc nie ma co planować za bardzo do przodu.
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Narazie musicie regularnie trenować, jeśli teraz zaczniecie to ten plan będzie dla was za słaby.
Artykuł o tym co robić pokażemy niedługo.
Amash
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:58

Nieprzeczytany post

Ważne jest to, że Adam szybko odpowiedział na pytanie forumowicza... tylko po roku :P
Nie lubię szybko kończyć!
tomek_runner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:32

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Narazie musicie regularnie trenować, jeśli teraz zaczniecie to ten plan będzie dla was za słaby.
Artykuł o tym co robić pokażemy niedługo.
Mam nadzieję że faktycznie pojawi się ten art. niedługo, bo to dość częste pytanie jak dopasować plan pod zawody.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ