Mam pytanie - czy ktos trenuje według tego planu zamieszczonego na stronie fundacji maratonu warszawskiego (http://www.maratonwarszawski.com.pl/node/40956) ?
bo mam ogromną prośbę - i nie mam już siły szukać w internecie - utknęłam na rozszyfrowywaniu treningu siły biegowej - przeczytalam wszystko co się dało - obejrzałam film instruktażowy (siła biegowa) - ale nie jestem w stanie rozszyfrować treningu z dnia 28 lipca - "10 km owb1 + siła biegowa 3x 50m + 50m wybieg (podskoki, skip A, wieloskok; trening na niewielkim nachyleniu 2-5%, powrót do punktu startu marszem)" - czy ma być po 50 m skipu, podskoków i wieloskoku czyli po jednym razie każde ćwiczenie - czy to mają być 3 serie po 50 m (3 x 3?) i co to jest ten wybieg 50 m? ostatnio zrobiłam jak zrobiłam - ale te skroty się dalej powtarzaja... bardzo proszę o wyjaśnienie i kiedy robić te ćwiczenia - w czasie biegu OWB1 - jakos w połowie? czy na koniec?
plan 100 dni do maratonu
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Dobrze trafiłaś. 
1. Rób to pod koniec kiedy już jesteś dobrze rozgrzana
2. To są trzy niezależne ćwiczenia - czyli najpierw robisz podskoki (jak rozumiem z mocno akcentowanym wurzutem uda w górę) - potem skip A a za trzecim razem wieloskok
3. Wybieg - na zakończenie każdego ćwiczenia - robisz 50 m żwawego biegu - tak żeby było płynne przejście do ćwiczenia do biegu

1. Rób to pod koniec kiedy już jesteś dobrze rozgrzana
2. To są trzy niezależne ćwiczenia - czyli najpierw robisz podskoki (jak rozumiem z mocno akcentowanym wurzutem uda w górę) - potem skip A a za trzecim razem wieloskok
3. Wybieg - na zakończenie każdego ćwiczenia - robisz 50 m żwawego biegu - tak żeby było płynne przejście do ćwiczenia do biegu