Proszę o radę

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
ragmn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czesć, biegam od niedawna. moim celem jest poprawienie czasu w biegu na 1000m. Obecny czas to 4,00 a muszę zejsć do 3,00. Różnica duża, ale czasu też mam dostatek (tak mi się wydaje) bo 12 miesięcy. Moim celem jest szkoła oficerska we Wrocławiu. Biegam od 4 tygodni, postanowiłem się zacząć już przygotowywać do tego testu zwłaszcza, gdy zobaczyłem swój rezultat. Stosuję na początek plan 10-tygodniowy. Co radzicie stosować po zakończeniu tego treningu i czy w ogóle jest możliwa tak radykalna poprawa czasu w takim czasie. Jestem bardzo zmotywowany do osiągnięcia swojego celu i postanowiłem temu wszystko podporządkować. W tym tescie również jest konkurencja bieg wahadłowy, czy macie dla mnie jakies porady treningowe w tym zakresie bo nie mogę znaleźć niczego konkretnego. Pozdrawiam!
PKO
nieustraszony
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:58
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeżeli dasz rade pobiec 3 min na km to dasz rade zaliczyć bieg wahadłowy . Może lepiej przez pierwsze 2 miesiące zacząć się bawić w bieganie . A później zacząć 5 miesięczny okres przygotowawczy . Masz bardzo dużo czasu . Opisz co teraz biegasz ile razy w tygodniu itp.
Nic nie jest niemożliwe, niemożliwe wymaga więcej czasu
1000m- 2,47.16 2000m 6,07,14 1500m 4,35,52 2000m przeszkody 6,27,30
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ