Jestem trochę zielony w tym temacie, więc pytam. Z jaką prędkością się biegnie podczas tego testu?
Wiem tyle, że do mety mam przybiec zmęczony, no, ale z jaką prędkością mam pobiec bo mogę ze średnią lub z troszkę większą prędkością pobiec a i tak przybiegnę zmęczony ;D
Test Coopera
- pixos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:42
- Życiówka w maratonie: 3:58
Masz pobiec tak szybko, żeby pokonać przez te 12 min jak najdłuższy dystans, czyli prędkość ma być najwyższa jaką jesteś w stanie przez ten czas utrzymać. Nie da się ukryć, że będziesz po tym zmęczony 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hmm... test coopera, uwielbiałem to ... z własnego doświadczenia wiem, że prędkości w teście coopera są zbliżone do tych jakie uzyskujesz w biegu na 3-5km !gajwer1993 pisze:Jestem trochę zielony w tym temacie, więc pytam. Z jaką prędkością się biegnie podczas tego testu?
Wiem tyle, że do mety mam przybiec zmęczony, no, ale z jaką prędkością mam pobiec bo mogę ze średnią lub z troszkę większą prędkością pobiec a i tak przybiegnę zmęczony ;D
Przynajmniej było tak w moim przypadku, czyli dla wyniku 3700metrów w teście coopera (rekord szkoły)