Bieganie codziennie przy 105kg moze sie zle skonczyc .... moze w dni wolne od bieganie dodaj inna forme aktywnosci np basen lub silownie. Ja chodze raz-dwa w tygodniu, czasami robie ogolny trening na maszynach czasami tylko aeroby, stepery, ergonometry i inne cudactwa. Zjechac z kg z twojego twojego pulapu nie powinno byc trudne jezeli bedziesz sumienny zarowno w treningu jak i diecie. Jednak pamietaj ze to dlugi proces i potrzeba cierpliwosc (i silnej woli). Mi proces odchudzania przeszedl na styl zycia, nie wyobrazam sobie wracac do starego kanapowego trybu z hamburgerami :D.
Jezeli chodzi o diete, to wegetarianska nie jest dobrym pomyslem, mieso jest dobrym elementem kazdej diety:D.
Jezeli chodzi o SFD to tam (jak i w calym internecie) jest tyle roznych opinii ze mozna zglupiec(jedni mowia jedz conajmniej 5 owocow dziennie, inni ze owoce maja duzo fruktozy i niedobrze je jesc w ilosci ponad 2 na dzien). zastosuj podstawowe wytyczne typu:
-conajmniej piec posilkow dziennie
- Jakis owoc
- zero fastfoodow coca coli i ogranicz cukier i (rzekomo)sol O.o
- przy przyrzadzaniu posilkow staraj sie zamienic proces smazenia na gotowanie
- nie jedz na noc
- nie podjadaj miedzy posilkami.
Takie reguly sprzyjaja chudnieciu (wiem na wlasnym przykladzie)
Ponadto staraj sie tak ja ulozyc zebys nie cierpial glodu, z dieta masz sie czuc dobrze a nie jak w obozie koncentracyjnym, przy kilku wyrzeczeniach mozna ciagle jesc dobrze ale tez i zdrowo.
Ja ze starych nawykow eliminowalem 1-2 na tydzien. Az doszedlem prawie do perfekcji :D
Co do supli - przeciez ty chcesz stracic na masie a nie zyskac, normalnymi produktami bez problemu zaspokoisz potrzeby,
I jako motywacyjny tekst ( juz drugi raz dzisiaj)
Od Grubasa do ironmana :D
http://bieganie.pl/?cat=14&id=834&show=1
P.S a i jak napisal Wodz Naczelny, coraz wiecej sie pisze i mowi o tych szybszych przebiezkach po treningu (zeby sie zabrac za zapasy wegli)