Witam wszystkich,
Wiem ze ile osób tyle opinii - ale polecicie jakis plan na zlamanie 4h w maratonie - moze nawet ambitniej na ciut lepszy czas? (zalezy jak pójdą przygotowania i jaka bedzie forma..)
Mam na mysli - w co uderzyc - Skarzynski? (mam ksiazke maraton wiec moge cos dobrac) czy cos innego? Moze ktos z doswiadczenia cos poradzi?
Biegam od niedawna - ok. rok czasu - ukonczylem w zeszlym roku pierwszy jesienny maraton - ale czas fatalny... wyciagnalem wnioski (za malo i za krotko biegalem, ale dalo mi to motywacje..) - biegam dalej, zimie przebiegalem wolne wybiegania...- dzisiaj przebieglem polmaraton w 1:57h - moze moglbym ciut szybciej ale troche grypowy jestem i balem sie pociagnac mocniej od poczatku.. mam 39 lat i nie mam problemu z mozolnym realizowaniem poszczegolnych wybiegan wg jakiegos planu - moze nawet tak jest latwiej bo nie musze sie zastanawiac co robic tylko lece poszczegolne dni wg tabelki....
zatem - jakies sugestie?
Plan na maraton ponizej 4h - ktory?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Książka Jurka Skarżyńskiego będzie jak najbardziej odpowiednia.
- AREX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
dzieki Adam,
wychodzi na to ze nie mam innej alternatywy - bo mam tylko te programy jako kompletny zestaw a i widze ze nikt sie nie chwali wg jakiej rozpiski sie przygotowal do ponizej 4.00 czy powiedzmy troszke lepiej...
wiem wiem - dla wiekoszosci to zamierzchle dzieje bo formy maja teraz duzo lepsze.. ale od czegos trzeba zaczac
wychodzi na to ze nie mam innej alternatywy - bo mam tylko te programy jako kompletny zestaw a i widze ze nikt sie nie chwali wg jakiej rozpiski sie przygotowal do ponizej 4.00 czy powiedzmy troszke lepiej...
wiem wiem - dla wiekoszosci to zamierzchle dzieje bo formy maja teraz duzo lepsze.. ale od czegos trzeba zaczac