Poprawa w 4 tygodnie.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Adriankov
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam fatalną kondycję a właściwie to jej nie mam. Do rozpoczęcia sezonu zostały 4 tygodnie. Jak trenować żeby w takim okresie uzyskać zadowalające efekty ? Mogę biegać 4 dni w tygodniu, gdyż w dniach treningowych/meczowych nie dam rady. Powinienem biegac truchtem 3-4 km czy może jakieś sprinty ? Od poniedziałku chciałbym zacząć trening. Mam zamiar oczywiście biegać także po rozpoczęciu sezonu, ale póki co, chcę się przez te 4 tygodnie trochę przygotować. Wiadomo, że w takim czasie nie stane się świetnym biegaczem, ale chciałbym się poprawić na ile jest to możliwe, oczywiście patrząc na to całkowicie racjonalnie. Czekam na wasze porady.
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kocham tego typu posty! Chociaz i tak jestes niezly bo dajesz sobie miesiac czasu i nie nakazujesz napisania planu treningowego. Byli mistrzowie co chcieli w tydzień łącznie z tym żeby im ktoś za darmo rozpisał super plan i najlepiej zeby byl to jeszcze trener najlepszy trener na świecie z 30 letnim doświadczeniem
W 4 tygodnie to mozesz sie nabawic kontuzji chcac wycisnac z siebie wszystko co mozliwe. Moj przepis jest taki. Potruchtaj przez te 4 tygodnie od 30-60' i rob przebiezki, a w przyszlym sezonie zaplanuj sobie odpowiedni co najmniej 3 miesieczny okres przygotowania.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Adriankov
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy ja napisałem, że oczekuję żeby ktoś mi ułożył plan czy coś w tym stylu ? Przeczytaj mojego posta to zobaczysz, że nie padło słowo na ten temat. Potrzebuję jedynie porady, jakim tempem mam biegać, dłuższy trucht czy wplatać w to jakieś sprinty, cokolwiek. Jeśli nie potrafisz mi na to odpowiedzieć to nie odpisuj nic, bo ja bynajmniej o żaden plan nie prosiłem.
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przecież ci odpowiedział więc o co chodzi?
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sorki jakoś umknęło mi słówko "nie" przed "nakazujesz" zreszta z kontekstu mozna wyczytac, ze o to mi chodzilo juz poprawilem
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co do wytycznych to je otrzymales. Nic wiecej nie ma sensu robic. Tempo to trucht lub wolny bieg. Przebiezki w w roznym tempie moga byc nawet szybkie
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ